Više izlagača nego lani, ali očekivali su više domaćih obrtnika

29.09.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 12582

"S obzirom na gospodarsku situaciju, zadovoljni smo odazivom izlagača na ovogodišnjem sajmu, koji je bio nešto bolji nego lani, ali očekivali smo bolji odaziv obrtnika s područja naše županije. Od 167 izlagača, stotinjak ih je s našeg područja", rekao je Stipo Barukčić, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije nakon zatvaranja 14. Obrtničkog i poduzetničkog sajma u požeškoj dvorani Grabrik.

- Ne znam zašto ih se nije više prijavilo, možda su nezainteresirani. Želimo stvoriti pozitivnu atmosferu među obrtnicima, zato smo i dali štandove od devet kvadrata za 1 kunu. Oni su ovdje pa ne moraju plaćati ni smještaj, dakle ništa ih ne košta da izlože svoje proizvode. Ovo se organizira za njih od njihovih doprinosa komori i nadam se da će se nagodinu više prijaviti domaćih obrtnika - ustvrdio je Barukčić.

Nagradu za najbolje uređeni štand osvojio je Narodni vez iz Slavonskog Broda, obrt ručnih radova Ljubice Dujmić koja nije mogla biti na sajmu pa je njezine radove predstavio suprug Josip.



Najuređeniji štand - Narodni vez iz Sl. Broda (foto: M. Nakić)


- Supruga se bavi prirodnom proizvodnjom etno odjeće od ručno tkanih materijala bez umjetnih dodataka. Zadovoljan sam sajmom u Požegi, mi se krećemo po raznim sajmovima i mogu reći da je ovaj izvrsno organiziran. Požežani se raspituju za naše proizvode, uspjeli smo nešto i prodati - kazao nam je Dujmić.


Zatvaranje Obrtničkog sajma (foto: M. Nakić)

Trodnevni sajam je zatvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je organizatorima poželio da sljedeće godine sajam bude još bolji i uspješniji.

FOTO Fotogalerija #1 - Otvaranje sajma
FOTO Fotogalerija #2 - Drugi dan Obrtničkog sajma
VIDEO Pogledajte videprilog - izlagači.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI