Ima li rješenja za obnovu odmarališta u Novom Zvečevu?

Zvečevačko jezero
(FOTO: Mario Nakić)

03.09.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 18592

Jezero u Novom Zvečevu na brestovačkom području, nekada omiljeno kupalište i izletište ljudi iz cijele Požeštine propada devastirano već dvadesetak godina. Vlasnik Elektro-industrija Končar nije iskazao interes za obnovu. Udruga športskih ribolovaca invalida domovinskog rata je dobila jezero u koncesiju i imala velike planove, no projekti za EU-fondove im nisu odobreni. Jezero je uređeno tek djelomično za ribiče. Župan Alojz Tomašević se prošloga mjeseca na koordinaciji pohvalio kako bi se konačno mogao riješiti problem Zvečeva.

- Želimo staviti u punu funkciju to odmaralište. Održali smo sastanak s jednim od direktora Končara gdje smo zajednički definirali način i model kako je to moguće. Postoji tripartitni interes Končara, Republike Hrvatske preko Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUDI) i Općine Brestovac na čijem se prostoru nalazi odmaralište. Poslali smo pismeni dopis tvrtki Končar i DUDI-iju, odnosno Vladi Republike Hrvatske. Vjerujem da ćemo dobiti odgovor već ove jeseni. Država će obeštetiti na određeni način tvrtku Končar, koja izlazi iz vlasništva. Ako se to riješi moramo preko razvojne agencije tražiti investitore - kaže Tomašević.

- Morate znati da je to 20 i nešto godina nerješavan problem. Do sada smo najbliže moguće cilju, ako ništa drugo riješit ćemo imovinsko pravne odnose. Bez toga ne možemo ništa pokrenuti. Trebamo uključiti i druge županije. Regionalnim pristupom možemo povući sredstva iz strukturnih fondova EU - dodao je župan.


U kolovozu je većina odgovornih osoba u Končar-elektroindustriji d.d. bila na godišnjim odmorima, a kako postoji velik interes naših čitatelja koji žele znati što se uistinu radi na obnovi nekadašnje turističke meke na obroncima Parka prirode Papuk, ponovno smo im poslali upit, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI