¨Socijaldemokracija je u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji u slobodnom padu¨

Ivan Vlahović (SDP)
(FOTO: Lidija Galić)

02.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 11660

U Požeškom su SDP-u, čini se, počele čistke. U subotu je Gradski odbor Požege donio odluku o isključenju iz stranke Ivana Vlahovića koji je otvoreno podržao kandidaturu Zlatka Komadine za predsjednika stranke na nedavnim unutarstranačkim izborima u SDP-u.

Potpredsjednik SDP Davor Bernardić osudio je ovaj potez te na svom Facebook profilu objavio: "Počele čistke u SDP-u. Izbačen šef Komadininog stožera u Požegi. Vodstvo SDP-a Požege, nakon svog potopa na izborima za mjesne odbore, HDZ-HSU 141 : SDP 57 vijećnika, našlo krivca, šef stožera Zlatka Komadine, Ivan Vlahovića! Bravo drugovi!"




Odluku požeškog SDP-a sramotnim je nazvao i Zlatko Komadina u izjavi za rtl.hr.
Izbačeni Ivan Vlahović, član Gradskog odbora SDP-a u Požegi, nije želio komentirati cijelu situaciju dok, kako nam je rekao, ne dobije odgovore iz središnjice.


- Socijaldemokracija je u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji u slobodnom padu - rekao nam je kratko Vlahović.
Neslužbeno smo doznali da je sastanaka GO SDP-a u Požegi bio u petak u 18 sati, no Vlahović je tada uspio izboriti odgodu za subotu ujutro u 10 sati.



Iako je praksa da na sastanke GO budu pozvani članovi, te SDP-ovi gradski vijećnici i funkcioneri, ovaj puta to nije bio slučaj, tvrdi naš izvor.
Dodaje da je Vlahoviću presudio komentar na Facebook-u 034portrala pod tekst s konferencije za novinare vodećeg gradskog SDP-ovca Zdravka Ronka.



Doznajemo da je ovo tek početak SDP-ove čistke u županiji, Navodno je pred raspuštanjem i GO u Kutjevu.
Očito je da stranački čelnici u ovom gradu, bez obzira iz koje političke opcije dolaze, unutarstranačke probleme žele držati podalje od javnosti. Naime, Marijan Cesarik, predsjednik Gradskog odbora SDP-a Požega nije želio komentirati Vlahovićev slučaj.
- Nemam nikakvih komentara kad su unutarstranačke stvari u pitanju. To je unutarstranačka stvar o kojoj se ne može u medijima raspravljati - rekao nam je Cesarik.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI