HDZ top – SDP flop

Darko Puljašić, Franjo Lucić, Alojz Tomašević
(FOTO: HDZ)

22.05.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 18186

Dobar dan, Požeštino,
Dobar dan, Požego,

Počinje nova era u županiji, prijatelj i neprijatelj HDZ-a mora priznati da je ovo fulminantna pobjeda HDZ-a, a na kraju i demokracije.

Na predavanju kandidatura u županiji, prije nekoliko tjedana, Franjo Lucić nam je dao intervju i izjavu kako očekuje u županiji, a i u svim gradovima apsolutnu pobjedu , ja sam osobno, blago rečeno, bio malo skeptičan, ali kako se sinoć pokazalo, stari političar (stari ne mislim negativno, nego s iskustvom) je pokazao da ima sve u malom prstu.






Naravno, moramo priznati da je ne samo Franjo Lucić za ovo zaslužan, nego cijeli teren i stranka, odnosno svi članovi i dužnosnici koji su unatoč unutrašnjim problemima opet pokazali da su u svemu složni i da je taj HDZ stvarno zajednica u pravom smislu riječi.

Mislim da e nakon ovoga biti gotovo nemoguće u narednim godinama srušiti bilo koga od gradonačelnika i načelnika ove županije, ali se sad s ovim otvaraju druga pitanja  unutar HDZ-a. Ne bi li županija s ovakvim rezultatom zaslužila veći broj svojih pripadnika u izvršnoj vlasti u Zagrebu, je l` nije opravdano da, kad se pogledaju rezultati drugih županija u Slavoniji ili gradova, Požeština čak ima pravo na najmanje dva ministra i nekoliko zamjenika u izvršnoj Vladi.




Stvarno požeški HDZ može biti ponosan na ovakve rezultate i dignute glave u Zagrebu zatražiti da se najjača  HDZ županija reflektira u Zagrebu, zapravo, postoji mali problem u svemu. Požega i Požeština je još malo udaljena od moje rodne općine i kad HDZ to postigne, onda su stvarno na konju ( Cista Provo i Cista Velika = 100% HDZ , ako ne vjerujete, slobodno provjerite na DIP-u).




Posebno moramo ovdje istaknuti Lipik i Vinka Kasanu sa 75,55 % glasova za gradonačelnika, ovo stvarno nije palo s neba, iza toga stoji uredan, primjeran i veliki rad, uz ovaj rezultat je povezana i nada da Kasana u svome radu ovako nastavi i ako Bog da, u narednim godinama ispuni svoju viziju za taj kraj na dobrobit svih stanovnika.

Kutjevo - Josip Budimir ( 77,85%)  i Pakrac - Anamarija Blažević (62,48% ) su zasluženo, bez sumnje da će biti, tako pokazali rezultate dobrog rada čak bi se moglo reći kutjevačko čudo. (PS: Nemoj se ljutiti, Josipe!




Josipu Budimiru u Kutjevu je malo falilo da bude najbolji po osobnom rezultatu da tu nije bio Vlado Boban sa 79,86 % u Velikoj, mislim da je Boban možda najomiljeniji načelnik, što je poznato, ali čak ovo nije ni on očekivao, ako nastavi ovako s radom, imat će kao u Cisti za nekoliko godina 100% , to mislim najozbiljnije i čak zasluženo.

Pleternica je untica jake snage, NL Hrvoja Galić uspjela je u prvom krugu riješiti i gradonačelnicu i vijeće što osigurava za taj kraj kontinuitet, dokazani i provjereni uspjeh u radu, Antonija Jozić je doista puno napravila za ovaj grad.

Na telefonski upit Franjo Lucić nam je rekao kao je jako iznenađen ovim rezultatom u Pleternici, a u županiji je po njegovom očekivan rezultat, na naš upit zašto je u Pleternici iznenađen rekao je: "Po tome da se u Pletenici definitivno najviše ulagalo i stvaralo, te da za izabir kandidata, nije bilo bolje ponude od Antonije Jozić jer jedino ona ima ta iskustva i jedino ona može za Pleternicu napraviti što nitko ne može. Antonija ima iskustva i poznanstva u Zagrebu da definitivno može samo ona najbolje za Pleternicu doprinijeti, ne zato što je ona vrijedna i što se u svakom trenutku 100 % zalaže za svoj grad, nego i zbog toga što je toliko napravila i pokrenula, a puno tih projekata je vezano za baš njezin osobni trud i nitko to ne bi mogao zamijeniti."



(Foto: Iz arhive)

Dalje Lucić izjavljuje:  "Pleternica i naši sugrađani će uvidjeti u naredne 4 godine da Antonija Jozić zna i može najbolje napraviti za naš grad, a ja očekujem kada sva pusta obećanja se pretvore u dim prošlosti i ljudi vide što je dosad napravljeno i što smo još u stanju napraviti za dobrobit, će na idućim izborima Pleternica imati preko 80 % ."



(Foto: Iz arhive)

Na upit o stanju SDP-a Grada Požege, Pleternice i županije, Lucić kaže:  "Žalosno što jedna narodna stranka kao SDP podliježe osobnom interesu samo jedne osobe, ne želim u trenutku slave se negativno osvrtati na njihov rezultat, ali konstatiram da je narod naše županije konačno prepoznao koje zlo je taj Ronko i vjerovali ili ne, mi bi bili 10 godina dalje danas u razvoju da on nije s lažima i svojim osobnim egom puno stvari blokirao, podronjavao, kočio i tako dalje. Ovi izbori sad su rezultata i naplaćen račun samo jedne osobe, a ne stranke  i to je Zdravko RONKO, za očekivati je da će i dalje naredni godina pokušavati lagati i manipulirati ali mu to neće uspjeti."



(Foto: Iz arhive)

Na kraju se Franjo Lucić zahvalio svim biračima, a posebno svojim stranačkim kolegama na izvrsnom radu na terenu i poručio da se svi i dalje zalažu za našu županiju i nastave s ovakvim radom na dobrobit naših građana.

Požega - Darko Puljašić nam je izjavio sljedeće: "Hvala svim biračima i onima koji nisu za mene glasali , neka znaju da ću biti uvijek gradonačelnik svih Požežana i da ću sve od sebe davati da ovo dano povjerenje pretvorim u bolji život za nas sve.

Posebno se želim zahvaliti svim mojim stranačkim kolegama na podršci i radu za naš zajednički HDZ. Svjestan sam truda i rada koji je uložen ne samo od mene nego od nas svih, a znam da to nije samo za dobro HDZ-a nego sav taj rad i trud je uložen zbog volje da našim sugrađanima bude bolje.

U drugi krug idem dignute glave i vjerujem čak i na pobjedu u drugom krugu s preko 80 % , jer narod je prepoznao moje iskrene namjere za borbu za bolji život nas svih. Svjestan sam da preda mnom stoje veliki zadaci koji zahtijevaju odgovoran i pametan pristup tim problemima. Tko me zna, zna da sam u Domu zdravlja odradio ogroman posao i stavio tu instituciju na dobre noge, znam da to nije grad ali sam uvjeren da ću taj uspjeh, iako će biti teško , prenijeti u grad i da će se građani za četiri godine sjetiti ovi riječi, i da ću za četiri godine imati rezultat kao moje kolege u Lipika , Kutjevu i ostalim gradovima i općinama.

Na kraju želim svim svojim stranačkim kolegama čestitati na ovako fenomenalnom uspjehu i radujem se  dobroj suradnji s mojim kolegama."




Na kraju, još jedan naš kratak komentar na situaciji u SDP-a. Da se ovdje ne bi stvorila neka neispravna slika, mi smatramo da u demokraciji moraju postojati najmanje dvije stranke koje sebe između kontroliraju i nadziru. SDP Požeško-slavonske županije je prestao postojati nakon izjave Zdravka Ronka: "Pa nema osim mene nikakvog drugog kandidata za gradonačelnika".

Osobno sam nakon toga istupio iz stranke, smatrajući i smatram da je takvo razmišljanje početak kraja, čovjek je izgubio kompas.

Kako bilo da bilo, siguran sam na novi pokušaj Ronka i tima u bitki za fotelje bit će u godini 2021. na narednim izborima, sretno im bilo.

Još na kraju, iako nije naša županiji, ali ipak ne toliko  daleko , želim poželjeti kandidatu za gradonačelnika HDZ-a u Đakovu, Martinu Mandariću, puno sreće u drugom krugu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI