Lipički vijećnici odlučuju o zaduživanju teškom 6,25 mil. kn

Gradsko vijeće Lipika
(FOTO: Mario Barać)

14.05.2012. | Mario Barać
Pregleda: 4978

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Lipika će na današnjoj sjednici raspravljati samo o jednoj točki dnevnog reda – kreditnom zaduživanju u iznosu od 6,25 milijuna kuna za dogradnju objekata komunalne infrastrukture.

Prihvate li prijedlog Odluke, Grad Lipik će se zadužiti kod Privredne banke Zagreb d.d.i to za izgradnju sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Gaj, kroz program IPA V-IPARD. Kako je navedeno u spomenutoj odluci, cilj ove investicije je smanjenje onečišćenja rijeke Pakre, zaštita bunara pitke vode u ovom naselju zapadnog dijela Grada Lipika, kroz kontrolirano prikupljanje, transport i pročišćavanje otpadnih voda što bi trebalo pridonijeti razvoju Gaja.

Prema ponuđenim uvjetima, Grad Lipik će za ovaj kredit imati poček od 18 mjeseci. Rok otplate kredita je 5 godina, u što nije uključen poček, a kamatna stopa je 4 posto. 



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI