Ronko: Konkurencija je dobrodošla ukoliko nije makljaža

Požeški gradonačelnik Zdravko Ronko
(FOTO: Mario Nakić)

03.02.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 8381

Po 200 kuna uštedjet će i roditelji u Vidovcima i Dervišagi čiji se srednjoškolci voze APP-ovim autobusima u školu. Dosadašnja cijenu od 400 kuna APP je jučer gotovo pa prepolovio. Rezultat je to dolaska konkurentske tvrtke Slavonija bus zbog koje je APP snizio cijene prijevoza učenika na linijama Požeštine.

Gradonačelnik Zdravko Ronko pozdravlja dolazak konkurencije, u odgovoru na naš upit kaže da je Grad jučer dobio obavijest iz APP-a o smanjenju učeničkih mjesečnih karata za oko 50 posto. Grad će tako ubuduće, kaže gradonačelnik, plaćati i za toliko smanjenu subvenciju. Ona je za prijevoz učenika unutar grada Požege prošle godine iznosila 200.000 kuna.

"Cijene voznih karata podliježu režimu slobodnog formiranja cijena, što znači da je svaka konkurencija itekako dobrodošla, ukoliko nije „makljaža“. Grad Požega subvencionira  cijenu učeničke mjesečne karte na način da linijskom prijevozniku plaća svu razliku iznad 200 kuna za područje Grada Požege, što znači da dajemo i najveće subvencije u odnosu na ostale općine i gradove Požeško-slavonske županije.

Nadam se da ovakvim „konkurentskim“ potezima osim štete prijevoznicima neće biti i štete za građane.", kaže gradonačelnik Ronko u odgovoru na pitanje koje smo jutros uputili u Grad Požegu.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI