Studenti skupili 8.000 kuna i kupili iPad malom Anti

Sudenti s Antinim ocem ispred požeške bolnice
(FOTO: Domagoj Katić)

30.03.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 12495

Udruge studenata iz Požeško-slavonske županije Vallis Aurea u Zadru, Osijeku i Zagrebu završile svoju akciju za oboljelog dječaka Antu Čenića iz Novog Sela pored Požege. Okupili su više od 100 studenata koji su prikupljali novac u studentskim menzama i organizacijom kartaških turnira. Prikupljeno je 8.000 kuna, a tim je novcem kupljen iPad sa specijalnom aplikacijom koja će Anti pomoći da izrazi svoje osjećaje i potrebe.

Budući da dječak trenutačno ima upalu pluća studenti su odlučili ne smetati mu u bolnici, već su donaciju uručili njegovom ocu Krešimiru ispred bolnice.

- Puno nam to znači i drago nam je da su nam pomogli. Iznenadili su nas kada su nam predložili svoju ideju. Nabavili su nam ono što Anti najviše znači, crtiće koje jako voli gledati i tablet s aplikacijom Komunikator. Budući da Ante ne može pričati, putem ove aplikacije će alternativnom komunikacijom, simbolima moći izraziti svoje potrebe i želje - kaže Antin otac.


Marko Vidakušić, jedan od inicijatora ove hvalevrijedne akcije kaže kako je za Antu čuo od prijatelja Valentina Petranovića. - Otišli smo tamo i pitali što im treba. Sretan sam i zadovoljan jer smo u prvoj akciji udruge ostvarili zacrtani cilj i kupili nešto što će mu pomoći - kaže Marko.


Studenti su za kraj dodali kako će uvijek biti na raspolaganju Anti i njegovoj obitelji.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI