034portal - dvije godine bez kompromisa

Osnivači 034portala Mario Nakić i Vjeran Blašković
(FOTO: H. Kusik/Glas Slavonije)

21.03.2013. | 034portal
Pregleda: 17069

Stvoriti medij koji će donositi brze i točne informacije, priče i osvrte, bilježiti sve što se događa, ali i poticati događanja u svakom kutku naše županije bila je ideja prije nešto više od dvije godine. To nam je cilj i dan-danas, i dalje se trudimo usavršiti, ukloniti prepreke i nedostatke i pružiti čitateljstvu što zanimljiviji sadržaj, iz dana u dan.


Domagoj Katić, novinar

Na današnji dan, 21. ožujka 2011. godine svjetlo dana ugledao je 034portal. Pokrenuli smo ga iz čistog entuzijazma, mnogi su tada rekli da se radi o čistoj "ludosti": "Što će nam još jedan portal u gradu? Ionako ih je već previše!", "A vi biste od portala živjeli? Dajte, ne nasmijavajte me! Pa ovo je Požega, tu ništa ne može uspjeti". To su samo neki od komentara koje smo tada dobivali. Kako obično biva, početak je bio težak, ali ubrzo smo isplivali na površinu i svima je postalo jasno da ovaj portal itekako ima perspektivu. Prvo nas je prepoznala požeška javnost, a onda i oglašivači. Vrlo brzo postali smo ne samo medij koji se masovno prati u Požegi i cijeloj Požeško-slavonskoj županiji, nego respektabilan medij daleko van područja koje pokrivamo i izvor informacija za mnoge medije na nacionalnoj razini.



Mario Barać, dopisnik iz Pakraca i Lipika


Danas, dvije godine kasnije, bilježimo svakoga dana preko 15.000 jedinstvenih čitatelja. Na portalu radi ukupno 13 ljudi - što zaposlenika, što vanjskih suradnika. Imamo novinare, fotoreportere, kolumniste, karikaturiste, grafičare. Želimo okupiti najkvalitetniju ekipu u županiji kako bismo bili još bolji, zanimljiviji. Ovdje se pokreću priče o problemima građana i njihovo rješavanje, ovdje se informiraju stanovnici svih naših gradova i mjesta o svemu što se događa u njihovom mjestu i susjedstvu. Na jednom mjestu praktički možemo vidjeti kako naš kraj diše, svakoga dana.


Marina Kvolik, novinarka

Svega toga ne bi bilo bez vas, naših vjernih čitatelja. Naš rad ne bi imao smisla da nema vas. Toga smo itekako svjesni i zato ćemo i dalje raditi beskompromisno u službi javnosti. Unatoč političarima kojima često, i onima s lijeve i onima s desne strane, naše objave nisu baš drage, to tako jednostavno mora biti. Novinarstvo za nas nije puko prenošenje njihovih konferencija i demagogija, nego kritičko sagledavanje stvari i postavljanje pitanja, ukazivanje na probleme u društvu, infrastrukturi i drugim segmentima bitnim za život građana. Sve u službi javnosti i prema svima s jednakim kriterijima. Ukratko, onako kako je - sviđalo se to nekome ili ne.


Aleksandar Grlić, novinar

I tako dogurasmo lagano do drugog rođendana. A rođendan ćemo proslaviti u stilu - i tu trebamo vas. Dođite na najluđi party godine sutra (petak) u Mojito lounge bar (Kamenita vrata, Požega). Glazbu će puštati poznati zagrebački DJ Oli Dobolli koji najavljuje R&B, funk, disco 80-ih, house...Ukratko, puno će se plesati. Cijene pića su snižene, a izdvajamo Galić vina po promotivnim cijenama. Bit će tu pano za fotkanje, crveni tepih jer svi su kod nas zvijezde i dobra je zabava zagarantirana! Sve skupa počinje u 20 sati, a ulazak je besplatan. Vidimo se!

DJ Oli Dobolli je posebno za 034portal rođendanski party u Požegi složio promotivni mix glazbe kakvu će na partyju puštati:





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI