Kazne zbog neočišćenog snijega Tekiji, Tisku i HDZ-u

Čišćenje snijega ispred požeškog HDZ-a
(FOTO: Pozega.hr)

07.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 12129

Komunalni redari u Požegi počeli su kažnjavati fizičke i pravne osobe koje ne čiste snijeg pred svojim ulazima. Kazne iznose 400 kuna za fizičke, 2.500 kuna za pravne osobe i 500 kuna za odgovornu osobu u pravnoj, odnosno u poduzeću. Pale su prve kazne, a pravne osobe kažnjene zbog onečišćenih ulaza su požeški HDZ, Javno poduzeće Tekija i Tisak d.d.

Prema informacijama iz Grada Požege, Tekija je kažnjena zbog neočišćenog snijega na ulazima u požeška groblja. Po upozorenju, oni su taj prostor sami očistili, dok pred ulazom u prostorije HDZ-a i Tiska snijeg po nalogu komunalnih redara čiste korisnici socijalne pomoći.

Požeški voditelj Tiska je objasnio kako su redari išli ujutro oko 9 sati, a snijeg je padao cijelu noć. S obzirom da njihova firma ima prioritete u radu nisu stigli odmah po dolasku na posao očistiti snijeg pa su ih redari zatekli. Na kaznu će se vjerojatno žaliti. Komunalni redar Tomislav Podobnik, pak, tvrdi da su djelatnici Tiska još jučer bili upozoreni te da su kažnjeni samo oni pred čijim ulazima se nakupio snijeg otprije više dana.


U požeškom HDZ-u se nitko ne javlja, a ni predsjednik GO Ante Šolić se ne javlja na mobitel pa nismo dobili njihov komentar.


Gradonačelnik Zdravko Ronko poručuje da je na prvom mjestu pomoć invalidima i starijim osobama, za koje se posebno osigurava čišćenje ulaza i prilaza. Nemoćni se mogu javiti na broj 311-318 i zatražiti pomoć, a Grad im je uz čišćenje snijega osigurao i topli obrok i napitke.

Dodano 8.2.2012. u 18:05

Pročitajte nastavak priče o kazni HDZ-u i komunalnim redarima
Šolić: Lopatao sam; Komunalni redar: Ne vidi se (foto)




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI