Oslobađanjem od poreza mladima pomoći pri prvom zaposlenju

HSLS - Mario Gitt i Nino Smolčić
(FOTO: Mario Nakić)

30.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8122

- Cilj naše desetodnevne akcije je stvaranje uvjeta da mladi ljudi koji su završili škole i fakultete, a nezaposleni su i nikada nisu bili u radnom odnosu, dobiju prvu priliku za zaposlenje i ulazak u svijet rada. Smatramo da će se lakše zaposliti ukoliko u prvoj godini rada njihova plaća bude oslobođena svih poreza i doprinosa, rekao je Nino Smolčić, predsjednik požeško-slavonskog HSLS-a na današnjoj konferenciji za medije, na kojoj su požeški liberali predstavili akciju "Posao na mojoj - posao na zajedničkoj strani".

Traže podršku svih građana i političkih opcija

Akcija će se paralelno odvijati u 100 hrvatskih gradova, među kojima je i Požega. Od 31. ožujka do 9. travnja između 9 i 13 sati HSLS će u Cehovskoj ulici prikupljati potpise podrške građana za inicijativu oslobađanja prve godine rada svakog zaposlenika od poreza i doprinosa.


- Peticija nosi afirmativnu temu, tražimo potporu svih dobnih skupina i političkih opcija. Prijedlog nije usmjeren ni protiv kog, a takva će biti cijela naša kampanja. HSLS će se boriti za manje poreze i tako poticati kult rada, rad kao društvenu odgovornost koja se izgubila tijekom zadnjih desetak godina, dodaje Smolčić.


Za sve struke

Mario Gitt, predsjednik požeškog GO HSLS-a, osvrnuo se na dosadašnje pokušaje Hrvatske vlade da potakne zapošljavanje te istaknuo da je HSLS proširio prijašnje inicijative na sve stručne spreme.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI