Roditelji će dobivati informacije o izostancima na e-mail

Profesor Dragan Siluković s ravnateljem Pavlom Bucićem i županom Marijanom Aladrovićem
(FOTO: Mario Nakić)

01.12.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 14239

E-dnevnik, pilot projekt u kojem je ove školske godine požeška Gimnazija kao jedna od tri srednje škole u Hrvatskoj, razvija se u jako dobrom smjeru - tvrdi Hrvoje Humski, koordinator projekta u Gimnaziji.

- Na ovaj način se olakšava razrednicima statistička obrada podataka, a CARNet je otvoren prema primjedbama profesora. Čak su pohvalili neke naše profesore kao istaknute konstruktivne predlagače koji uvelike pomažu u razvoju projekta - rekao je Humski.

Jedan od 24 profesora koji koriste tablet-računala Motorola Xoom predavajući u tri razredna odjeljenja koja su ušla u projekt E-dnevnik je profesor fizike Dragutin Kovačević.



Profesor fizike Dragutin Kovačević


- Taj sustav rade ljudi koji se razumiju u programiranje, ali ne i u školstvo. Iz svoga dugog iskustva sa starim dnevnikom, primijetio sam neke stvari koje su se mogle prije činiti, a koje su nedostajale novom sustavu pa sam javio to našem koordinatoru, a on je dalje proslijedio CARNetu - objašnjava Kovačević.

Budući da je požeška Gimnazija jedina srednja škola u Slavoniji s e-dnevnikom, sada se u njega žele uključiti i mnoge druge škole. Ravnatelj Pavao Bucić izrazio je svoje zadovoljstvo dosadašnjim razvojem te najavljuje novosti.

- Od sljedećeg tjedna roditelji će na e-mail adrese dobivati obavijesti o izostancima učenika, a od sljedećeg polugodišta će učenici imati pristup svojim ocjenama - kaže Bucić. Zasad još nije odlučeno hoće li roditelji također imati pristup ocjenama njihovih učenika, a na upit žele li na svoj e-mail primati informacije o izostancima 90 posto roditelja u požeškoj Gimnaziji pozitivno se izjasnilo.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI