Mladen Pavić podnio ostavku na funkciju člana uprave Kutjeva d.d.

Karačić, Neferović, Pavić, Tomasović
(FOTO: M.B.)

07.02.2017. | M.B./Jutarnji.hr
Pregleda: 14281

Član uprave Kutjeva Mladen Pavić podnio je ostavku na funkciju člana uprave te tvrtke, a na njegovo mjesto imenovan je Josip Ređo, izvijestili su u ponedjeljak iz Kutjeva.

Pavić je, kako se navodi, ostavku podnio iz osobnih razloga, a stupa na snagu s današnjim danom.

Nadzorni odbor Kutjeva je danas imenovao za člana Uprave Josipa Ređu iz Brestovca, a koji je do sada obnašao funkciju člana uprave Đakovačkih vina iz Mandićevca. Ređa je imenovan na vrijeme od godinu, mandat mu počinje teći 7. veljače ove godine i istječe 7. veljače 2018. godine, navodi se u objavi Kutjeva.


Mladen Pavić "nastaviti će karijeru u Kutjevu na odgovarajućim poslovima", zaključuje se u priopćenju koje je Kutjevo objavilo putem Zagrebačke burze.


Pavića je na mjesto člana Uprave Kutjeva Nadzorni odbor te tvrtke imenovao 13. rujna 2016. godine, s početkom mandata od 16. rujna te na mandatno razdoblje od dvije godine.

Krajem prošlog tjedna, pak, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je s 8.000 kuna kaznilo Mladena Pavića, bivšeg savjetnika Predsjednice Republike, koji je prešao u upravu Kutjeva prije isteka 12 mjeseci, koliko treba proći nakon napuštanja dužnosti savjetnika Predsjednice Republike.

Pavić je savjetnikom Predsjednice Republike za EU fondove, poljoprivredu i ribarstvo imenovan 19. veljače 2015. godine, a početkom rujna prošle godine (2. rujna) Predsjednica je donijela odluku kojom je Pavić, na osobni zahtjev, razriješen dužnosti savjetnika, i to s danom 15. rujna 2016. godine.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je početkom studenog prošle godine pokrenulo postupak protiv Pavića, jer je u Upravu Kutjeva prešao prije isteka roka od godinu dana od prestanka dužnosti savjetnika Predsjednice, a krajem prošlog tjedna mu je izreklo novčanu kaznu te mu naložilo da u roku 30 dana razriješi situaciju ili će protiv njega biti pokrenut novi postupak.

izvor: www.jutarnji.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI