Zna li se nasljednik Josipa Neferovića i prije raspisivanja natječaja!?

(Iz arhive)
(FOTO: M.M.)

03.02.2017. | M.M.
Pregleda: 13973

Pisali smo o odgodi Skupštine Zajednice sportskih udruga Požeško slavonske županije, a ubrzo nakon toga saznaje se i pozadina iste odgode. Iako je službeni razlog odgode spriječenost predsjednika Luke Balenovića, čini se da to i nije baš tako. Naime, odlaskom u mirovinu Josipa Neferovića, oca požeškog gradonačelnika Vedrana, ostaje upražnjeno mjesto tajnika Zajednice koje je vrlo zanimljivo za mnoge kandidate.

U takvim situacijama u našem gradu je uobičajeno da se prilagode uvjeti natječaja da se mnoge izbaci iz igre, a u ovom slučaju se ide čak i dalje, pa se sprema promjena Statuta Zajednice da bi se jednog kandidata prometnulo praktično u jedinog kandidata. Prema našem izvoru mjesto je "rezervirano" za bliskog prijatelja i suradnika gradonačelnika Neferovića Mateja Ivankovića, pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li se to doista tako i rasplesti.

Podsjetimo da je Josip Neferović tajnik Zajednice od 1996. godine, a uz posao je uredno stizao raditi kao delegat u 1. HNL dugi niz godina, isto kao i u županijskim nogometnim ligama, a uz to je dugogodišnji dopisnik Sportskih novosti. S obzirom na činjenicu da ga je praktično nemoguće zateći na njegovom radnom mjestu, nije neobično da stigne obavljati dodatne poslove unatoč poznim godinama koje su ga već prije godinu dana po sili zakona trebale poslati u starosnu mirovinu. Josipova je ideja i Škola nogometa grada Požege gdje je radio kao koordinator i bio izravno nadređen Ivankoviću, a odnosi su čini se ostali odlični.


Sama Skupština 18. veljače mogla bi biti vrlo uzbudljiva, prema najavama moglo bi biti i rasprave o određenim nepravilnostima u njenom radu, pa i pojedinim članovima koji su to po nikada utvrđenim kriterijima kao predstavnici pojedinih klubova, a ne saveza.


Ostaje za vidjeti hoće li se i ovdje potvrditi priča o natječaju radi natječaja, i da li će se pokazati da je riječ o nasljednom položaju koji onaj koji odlazi ostavlja komu on želi.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI