Pobijedio rak: Rekao sam: Ja te se ne bojim! Ima još puno vremena za mene. 90 posto izlječenja je u glavi

Robert Stojković na nedavnoj utakmici veterana RK Požega
(FOTO: Josip Marković)

10.12.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 12895

"Gotovo je. Završila je do sada najbitnija utakmica u mom životu. Sudac je presudio u moju korist i rekao kako više nema tragova maligne bolesti", objavio je na svom Facebook profilu Robert Stojković, veteran požeškog rukometa, rodom iz Dervišage koji danas živi u Zagrebu.

- Što reći za kraj? Prije sam se ja izliječio od raka nego što su ovi uspjeli formirati Sabor i složiti Vladu - dodao je dalje u šali Robert.

O Robertovoj bolesti pisali smo na 034portalu u lipnju kada je sasvim slučajno, na sistematskom pregledu, saznao da ima rak limfnih čvorova. Liječio se na Rebru u Zagrebu.


- Tijekom pet mjeseci primio sam osam kemoterapija. Kad čovjek na neki način zna da tome ima kraja, relativno brzo prođe. Plašili su me s mučninama i povraćanjem, ali ja takve mučnine nisam imao. Bilo je tegoba jer mi je padao broj leukocita pa sam primao injekcije od kojih sam imao strašne bolove u mišićima i kostima kad bi se aktivirala proizvodnja leukocita u koštanoj srži - kaže Robert.
Najveća su mu motivacija u borbi s bolešću bili supruga i dvoje djece jer je, kaže, znao da je jedina opcija bila pobijediti. Vjerovao je i u medicinu koja je daleko otišla u hematološkim tipovima raka.


- Od početka sam bio u odličnom stanju i dobro sam se nosio s kemoterapijama. Obitelj i svi oko mene su bili jako pozitivni i ne pamtim svoje liječenje kao nešto jako negativno. Sve je išlo super i svaka kemoterapija na vrijeme. Prva dva tjedna nakon terapije su bile tegobna, zadnji tjedan kao da ništa  nije bilo pa opet sve ispočetka - prepričava dalje Robert.

Uz medicinu je proučavao i koristio alternativne metode kao što su dodaci prehrani, voće, povrće, minerala i antioksidansa jer puno je toga što može pomoći. O sve mu je pisao na svom blogu RakiJa.

Robert je svojevremeno bio aktivni rukometaš, danas se sportom bavi rekreativno, povremeno igra nogomet i badminton.

- Branio sam nekad za Požegu. Vjerujem da ću dogodine ponovno doći u Požegu braniti u revijalnoj rukometnoj utakmici. Moram se baviti sportom kako bi mi organizam bio otporniji, ali četrdeseta je tu i prestar sam ja da bih se aktivno bavio sportom - kaže nam kroz smijeh Robert.

Danas kad je pobijedio agresivan tumor, koji je u trenutku otkrivanja bio u trećem stadiju i davao mu samo dva-tri mjeseca života, svima koji se bore s ovom bolešću poručuje:

- Morate reći: Ja se tebe ne bojim. Devedeset posto izlječenja je u glavi. Rekao sam: Ima još puno vremena za mene. Idemo to sad riješiti - poručuje Robert.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI