Gradi se hotel u Lipiku: ¨Otvorit ćemo 110 radnih mjesta¨

Potpisivanje sporazuma o suradnji
(FOTO: Tomislav Milanović)

04.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 8342

- Danas okrećemo novu stranicu u povijesti razvoja turizma na prostoru grada Lipika – rekao je župan Alojz Tomaševič nakon potpisivanja Sporazuma o suradnji na provedbi projekta TZ Grada Lipika, Turističke zajednice Požeško-slavonske županije i investitora Itema d.o.o. Investicijom vrijednom 197 milijuna kuna u prvoj fazi biti će uređen hotel i perivoj oko njega u Lipiku. U drugoj se fazi planira natkrivanje i proširenje lipičkih bazena i izgradnja još jednog hotela kao cjeline termalne rivijere.

Dodao je da se samo partnerskim odnosima može doprinijeti razvoju gospodarstva u županiji.




- Želimo sve učiniti kako bi zaustavili odlazak mladih. Neka sjaj grada Lipika bude vraćen - kaže župan dodajući će u projekt biti uključeni mnogi domaći građevinski i poljoprivredni proizvođači.


- U tijeku projekta otvorit ćemo 110 novih radnih mjesta izravno, a s obzirom da ćemo imati 15-tak partnera na tom projektu još toliko ili više. U drugoj fazi planiramo i natkrivanje lipičkih bazena i nadogradnju kako bi to postalo dio termalne rivijere. Nadam se da ovim projektom otvaramo novu stranicu u razvoju grada Lipika - rekao je Zdravko Mikolić, direktor tvrtke Itema d.o.o.



Riječ je o investiciji koja će donijeti vidljive rezultate. smatra Vinko kasana, gradonačelnik Lipika.

- Investitor nam je na prvom mjestu i sve službe Grada Lipika i Županije bile su na raspolaganju 24 sata. Ovo je investicija nakon koje u Lipiku više ništa neće biti isto i dobra su prilika za prezentaciju i županije i Lipika u pravom svjetlu. Dugo se nije uložilo ovoliko sredstava. Vratit ćemo sjaj Lipiku koji je nekada bio u ruševinama – poručio je Kasana.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI