U dvije srednje i pet osnovnih škola nema štrajka; u Čaglinu radi čak i sindikalni povjerenik

Ilustracija
(FOTO: Lidija Galić)

25.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 11978

Prema najnovijim podacima županijske povjerenice Sindikata hrvatskih učitelja Lidije Romić, u osnovnim školama u našoj županiji u štrajku je ukupno 51 posto zaposlenika, odnosno 63 posto članova sindikata.

- Dobili smo informaciju da se nastava ipak održava u osnovnim školama u Jakšiću, Čaglinu i Poljani. U školi u Kaptolu u štrajku je samo pet zaposlenika tako da se i tamo nastava održava bez poteškoća. Zanimljivo je da u Čaglinu nije u štrajku čak ni sindikalni povjerenik Krešimir Lončar - kaže povjerenica Romić.

Njegovu izjavu nismo uspjeli dobiti budući da je profesor tjelesne i zdravstvene kulture te je na nastavi u sportskoj dvorani.


Poručio nam je putem tajnice škole da se nastava u toj školi održava normalno te da i on osobno kao djelatnik te škole ispunjava svoje obveze.


- Štrajk nastavljamo i u ponedjeljak i pozdravljamo sve roditelje koji su nas podržali i nisu poslali svoju djecu na nastavu - dodala je.

Nastava koja zbog štrajka neće biti održana, dodaje Romić, bit će nadoknađena.
- Kalendarski bi škola trebala završiti 10. lipnja tako da će biti mogućnosti da se ta nastava nadoknadi - rekla je Lidija Romić.

Kao što je to slučaj u svim katoličkim školama u Hrvatskoj tako se i u požeškoj osnovnoj i srednjoj katoličkoj školi nastava održava normalno, odnosno u tim školama nema štrajka prosvjetnih djelatnika.

- Na razini županije osam je srednjoškolskih ustanova. U štrajku nisu Đački dom u Požegi i Katolička srednja škola koja nema organiziran sindikat. U Gimnaziji Požega u štrajku su gotovo svi članovi sindikata i desetak nastavnika koji to nisu, ali podržavaju štrajk. Učenika u školi nema tako da uopće nema nastave. Ista je situacija i na Poljoprivrednoj, Tehničkoj, Obrtničkoj i Ekonomskoj. Tamo je više od pola djelatnika u štrajku, ali budući da nema učenika, nema ni nastave. U Srednjoj školi Pakrac u štrajku je manji dio nastavnika pa se tamo nastava održava - rekao nam je Željko Barić Pilić, sindikalni povjerenik za srednje škole u našoj županiji.

Dodaje da se ne zna koliko će štrajk trajati, a za sada je sigurno da se nastavlja i u ponedjeljak.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI