Kako su nastale ove snježne kreacije koje su osvojile najviše vaših simpatija?

Josip Jelčić je sa svojim snježnim medom osvojio prvo mjesto
(FOTO: 034portal/Facebook)

09.02.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 11191

"Htio sam napraviti polarnog medvjeda. Pomogao mi je djed, trebalo nam je oko tri sata", opisao nam je Josip Jelčić (17) iz Požege kako je nastao njegov snjegović koji je osvojio najviše "lajkova" korisnika 034portala na Facebooku u nagradnom natječaju "Zimske radosti".

Među pedesetak prijavljenih fotografija iz cijele Požeško-slavonske županije, ali i šire, Josipov je polarni medo osvojio uvjerljivo najviše glasova - preko 1.600 ili čak dvostruko više od drugoplasiranog kandidata.

Drugo mjesto pripalo je Mariju Lubaru, 32-godišnjaku iz Jakšića, koji je sa svojim svetim kipom od snijega osvojio oko 800 lajkova. Njegov je uradak toliko čudesan da su se neki pitali je li to uistinu napravljeno od snijega ili je stavio već gotovi bijeli kip uz ogradu.



Svetac u snijegu - autor Marijo Lubar


- To je snježni svetac, napravio sam ga za 20-ak minuta dok mi je žena bila na misi. Htio sam je iznenaditi, što mi je i uspjelo. Ubrzo su i babe u prolazu zastajale, raspitivale se, djeca su dolazila fotografirati pa smo odlučili poslati na portal - pojašnjava Marijo koji se amaterski bavi slikarstvom, a smisao za umjetnost otkrio je još u vojsci kada je od snijega napravio oklopno vozilo.

FOTO Pogledajte galeriju sa svim kandidiranim fotografijama na temu "Zimske radosti u Požeško-slavonskoj županiji".

*Sponzori nagradnog natječaja za fotografije "Zimske radosti" bile su Pivnica Slavonac (Požega, Ulica Matice hrvatske 2) i Zlatarna Karla (Požega, Ulica sv. Florijana 17).



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI