Osnovne namirnice poskupjele u mjesec dana više od 10 posto

Unatoč angažiranju Vlade, cijena namirnica raste.
(FOTO: PIXSELL)

21.03.2011. | Index.hr/V.B.
Pregleda: 9980

Prema istraživanju specijalizirane stranice supermarketi.hr u posljednjih mjesec dana uočen je rast cijena hrane i to primjerice Zvijezda ulje za u prosjeku 8,30 posto, glatko brašno je skuplje za 15,9 posto, a oštro brašno za 17,53 posto.
Cijena octu Kisko danas je za 14,6 posto veća nego prije mjesec dana, a poskupjele su i Franckove "ciglice", odnosno jubilarna kava za 6,2 posto dok je mljevena kava skuplja za 21,7 posto. Cijena polutvrdog sira otišla je za 17,8 posto prema gore, češnjaka za 21,6 posto.

Index.hr podsjeća na sastanak koji se održao 1. ožujka na kojemu je rečeno kako "sigurno neće biti enormnog divljanja cijena osnovnih prehrambenih artikala", a što je tada rekla premijerka Jadranka Kosor na sastanku s predstavnicima trgovačkih društava, HUP-a i sindikata. Tema tog sastanka bilo je obuzdavanje rasta cijena hrane, a najavilo se i kako će se cijene hrane pratiti jednom tjedno te da će o tome biti govora i na sjednicama Vlade. Od svih tih najava nije ostalo ništa.

Niti su se sastanci nastavili, niti se o tome posebno priča na Vladi, niti su donesene konkretne mjere za cijene hrane, a naposljetku, kao rezultat,  ionako previsoke cijene hrane nastavile su dalje rasti.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI