Općina još nije izabrala izvođača, a već se najavljuje dovršetak radova

Raskrižje u Kaptolu
(FOTO: Mario Nakić)

20.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4186

Iako još nije raspisan natječaj za izvođača radova, Općina Kaptol na svojim službenim stranicama najavljuje početak rekonstrukcije glavnog mjesnog raskrižja već za idući mjesec. Prema istom će izvoru radovi biti gotovi do kraja srpnja, a njima će Kaptolčani dobiti ne samo obnovljeno, prošireno križanje, nego još i parkiralište s 40 novih mjesta, dva prostora za zaustavljanje autobusa te pješačku stazu. Sve to, uz postavljanje semafora, koštat će prema procjeni općinskih dužnosnika oko 2,5 milijuna kuna.

- Ne znamo još koliko će točno radovi stajati. To je samo procjena, a konačnu ćemo cijenu znati kada dobijemo ponude izvođača. Vjerujemo da će netko ponuditi nižu cijenu, a radove će zajednički platiti Županijska uprava za ceste i Općina, rekao je za 034Portal Josip Soudek, zamjenik načelnika Općine Kaptol.

Treća sreća


Rekonstrukcija ovog inače opasnog križanja u planu je već dugo. Ondje nije bilo ljudskih žrtava, ali je križanje poprište čestih manjih prometnih nesreća. Opasno je kada se ide iz smjera Požege, ne vidi se dovoljno dolazi li vozilo iz smjera Velike, županijskom cestom kojom često prolaze teretna vozila.


Prvi plan rekonstrukcije bio je napraviti kružni tok, no taj je prijedlog otpao. Potom je bila ideja ondje izgraditi još jedan vozni trak, no i ta je ideja otpala jer bi se u tom slučaju izgubilo na zelenim površinama i parkirališnim mjestima. Konačno je usvojen novi prijedlog i, prema planu, trebao bi biti do kraja realiziran već sredinom ljeta.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI