Gimnazijalke ispekle palačinke za pomoć djeci Afrike (foto)

Gimnazijalke prodaju svoje poslastice za pomoć djeci Afrike
(FOTO: Aleksandar Grlić)

06.12.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 10380

Gimnazijalci već godinama izuzetno rado sudjeluju u UNICEF-ovoj humanitarnoj akciji "Škole za Afriku". Prvi su probili led učenici 4.e razreda pod vodstvom svoje razrednice Dubravke Čokrlić koji su prodavali razne poslastice, ponajviše palačinke i muffine te narukvice i skupljali novac za djecu Afrike. Njihovi kolege iz drugih razreda i profesori su se pak uključili tako da su "slistili" njihove proizvode.



- Palačinke su s nutelom i pekmezom, imamo muffina, forneta, imamo i voća jabuka, bilo je i naranči. Sve smo same pekle. Svake godine radimo tu akciju i sve se proda. Palačinke su tri, a narukvice 7 kuna. To jako puno znači afričkoj djeci, gledali smo pod satom razrednika filmove kako teško žive - kažu Marija Fridrih i Gabrijela Čuljak.





- Evo i ja sam pekao palačinke. To je malo više "ženski posao", ali bilo mi je drago što mogu pomoći nekome. Ja sam ih ispekao 20-ak a donio sam i deset krafni. Zadovoljan sam jer vidim da se kolege otimaju za slastice, volio bih da se to što prije proda. Najbitnije je da novac dođe do djece tako da im se mogu kupiti potrepštine za školu i osnovne higijenske potrebe - dodaje Bruno Kićan.



Odreći se par kuna nije bilo teško, a ova akcija je tek prva u nizu. Paralelno s njom učenici skupljaju i potrepštine za siromašne sugrađane. Učenici su se uključili i u UNICEF-ovu kampanju "Čitaj mi!" tako što će za Svetog Nikolu naglas čitati slikovnice svojoj mlađoj braći, sestrama, rođacima i susjedima.



- Imamo još jednu akciju u kojoj djeca donose do Božića u knjižnicu tijesto, brašno, konzerve i slične potrepštine. Od toga slažu pakete za one koje procijenimo da su u potrebi. Obje akcije se odvijaju u više navrata. Ja obično krećem sa svojim razredom malo ranije da probijem led. Ovakvih akcija će biti još, ovo je tek prvi dan. Moramo se još dogovoriti na učeničkom vijeću, palačinke će se prodavati jednom ili dvaput tjedno. Nadamo se da će se sada skupiti oko 500 kuna, vidjet ćemo, sada će djeca sjesti zajedno i izbrojati prikupljeno - ispričala nam je njihova razrednica Dubravka Čokrlić.



Dodano u 13,35

Iz Gimnazije nam javljaju kako su u humanitarnoj akciji za pomoć djeci Afrike danas prikupili 1.031 kunu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI