Grad Lipik kupuje gradski park za 670.000 kuna

26.09.2013. | Mario Barać
Pregleda: 13512

"Činjenica je da je Croatia osiguranje vlasnik našeg parka. Ta tvrtka je trenutačno u procesu privatizacije i uz sugestiju bivšeg gradonačelnika i predsjednika vijeća odlučio sam se da je sada pravo vrijeme za kupovinu parka“ - rekao je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana (HDZ) na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj su vijećnici jednoglasno prihvatili odluku o kupovini gradskog parka po cijeni od 670.000 kuna s otplatom u tri rate. Prva rata u iznosu od 120.000 kuna isplaćuje se odmah po potpisivanju ugovora, a preostale dvije rate u iznosu od 275.000 kuna na naplatu idu 31. siječnja i 30. travnja iduće godine.

Sve što je u Lipiku je lipičko

- Iskreno, žao mi je što moramo kupovati ono što je naše jer taj park ne može biti ničiji nego lipički, ali ovo je jedini put da dođemo do njega. Odmah po preuzimanju dužnosti sam se aktivno uključio u rješavanje problematike parka. Bilo je upita smijemo li raditi u parku jer on nije naš, a moj je stav da sve što je u Lipiku je naše. Moglo se dogoditi da oni oko parka stave ogradu i mi ne bismo mogli ući u park jer je to privatno vlasništvo. Ovo je jedini način da dođemo do toga, bez obzira na ranije pokušaje da nam se park pokloni i vrati u gradsko vlasništvo, rekao je Kasana.


Croatia osiguranju pripao park zbog duga ZRC-a


Predsjedavajući Ivan Molnar (nezavisni) je pojasni da je park u vlasništvo Croatia osiguranja došao na temelju njihovih potraživanja prema bivšem vlasniku ZRC-u. Potraživanja nisu podmirena i ova se tvrtka uknjižila na vlasništvo sada već bivših ZRC-ovih nekretnina. Gradonačelnik je dodao kako je novoosnovana lipička razvojna agencija "Lira" napravila projektu dokumentaciju za kandidiranje projekta obnove parka, a preuzimanjem vlasništva će osnovati grupu koja će ga održavati.

Proračun veći za 3 milijuna kuna

Novi rebalansirani proračun iznosi nešto manje od 18,6 milijuna kuna, što je gotovo 3 milijuna kuna više od ranije planiranog proračuna za 2013. godinu, a realizacija lipičkog proračuna u prvih šest mjeseci je 8,5 milijuna kuna ili 53 posto planiranog za cijelu godinu.

Novi proračun je izglasan većinom glasova. Od 15 nazočnih vijećnika (izostali Nikić i Papić), svoj glas je za proračun dalo njih 9, protiv su glasovali Ljerka Lukić (HSS), Vinko Strganac (HSS), Daliborka Ciganović (SDP) i Krešimir Ljevaković (nezavisni), a suzdržani su bili Jasminka Ljevaković (SDP) i Josip Ždralović (HSS).

Šest godišnjih nagrada

U povodu obilježavanja Dana Grada, na svečanoj sjednici koja će biti održana 4. listopada godišnje nagrade će dobiti Udruga branitelja Lipika 1991., profesor Darko Žubrinić, Udruga "Lido" iz Dobrovca, Ivan Pušćenik, Udruga "Latica" i Tvrtka MBM iz Dobrovca.

Dejan Iličić direktor Lipičke razvojne agencije

 Na kraju sjednice predstavljen je 29-godišnji Dejan Iličić, direktor Lipičke razvojne agencije "Lira".



- U Lipiku radim već dugo, iako sam bio Zagrebu, iza sebe imam nekoliko projekata od kojih su najpoznatiji "Tako dobra" - internet stranica i novine, sudjelovao sam u organiziranju koncerata i turnira. Imam svoju firmu koja radi na području sigurnosti na internetu i marketinga, a imam i tvrtku u Londonu, rekao je Iličić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI