Platio traktor prije skoro dvije godine, još mu nije isporučen

Josip Jaroš
(FOTO: Mario Nakić)

14.08.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 13976

Uza sve poteškoće koje prolaze brojni poljoprivrednici, neki od njih našli su se i u situaciji da u trenutku gospodarske krize ne mogu ni doći do strojeva koje su uredno platili. Josip Jaroš iz Rajsavca kod Jakšića bavi se uzgojem duhana i svinjogojstvom, a sada mu je posao znatno otežan s obzirom da je svoju ušteđevinu uložio u novi traktor koji već gotovo dvije godine nije dobio.

Radi se o traktoru marke Hürlimann XA 90, koji je Jaroš naručio od tvrtke Trgo-gea iz Nedelišća i uredno ga avansno platio 238.500 kuna još 21. prosinca 2011. godine. Traktor nije dobio ni dan-danas.

- Ne znam više kome da se obratim. Išao sam na policiju, u Državno odvjetništvo, rekli su mi da nema elemenata za podizanje prijave protiv vlasnika tvrtke. A ja u međuvremenu nemam ni traktor ni novac. Svu svoju ušteđevinu sam uložio u njega, osjećam se pokradeno. Bio sam pet puta u Nedelišću, stoput sam zvao vlasnika tvrtke koja mi ga je prodala, ništa nisam postigao. Dobio sam i njegovu potpisanu izjavu da će mi do 20. travnja 2012. godine isporučiti traktor, ni to ništa ne vrijedi. Sada sam primoran posuđivati susjedov traktor kako bih obrađivao svoje polje duhana - ispričao nam je očajni Jaroš.


Kontaktirali smo i vlasnika spomenute tvrtke iz Nedelišća, direktora Željka Prprovića, koji je zvučao još očajnije.


- Istina je da je gospodin kupio traktor kod nas, budući da je plaćao avansno dobio ga je po jako dobroj cijeni. Međutim, naša tvrtka je u međuvremenu upala u probleme, banka nam je blokirala račun. Imamo višemilijunska potraživanja koja nikako ne možemo naplatiti. Ja sam privatnik već 25 godina i još nikome nisam ostao dužan. On nam je ostao zadnji i sada radim samo na tome da njega isplatimo. Postoji više mogućnosti, ali trenutačno je jako teško. Dat ću sve od sebe i neću prestati raditi dok ga ne isplatim. Oni su dobra obitelj i meni je stvarno žao, ali koliko god je njemu teško, meni je, vjerujte, još teže. Kada ga uspijem isplatiti, bilo da mu isporučimo plaćeni traktor ili vratimo novac, uzet ću si godišnji odmor barem godinu dana jer ovo je prestresno za mene. Uistinu se trudim i sigurno ćemo ga isplatiti - rekao nam je direktor Prprović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI