Spajanje žurnih službi: Centar 112 i hitna pomoć na istom mjestu

Hitna pomoć
(FOTO: Mario Nakić)

13.08.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7143

Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije dobit će opremu od Županijskog centra 112 Požega. Županija se obvezala snositi troškove uvođenja komunikacijske linije između centra 112 i stanice hitne pomoći gdje će se instalirati tehnička oprema koja će njezinim djelatnicima omogućiti bolji uvid u stanje na terenu i kontakt s pacijentima.

- Građani će dobiti jednostavniju i bržu uslugu. Centar 112 ima kvalitetniju hardversku i softversku opremu i to će biti jedan tehnološki iskorak za Zavod za hitnu medicinu. Dobiti će našu punu podršku te pristup serveru, administratorskim uslugama, planovima i  bazama podataka. Oprema inače zauzima jedan stol, riječ je o računalu i nekoliko monitora. Preostaje još utvrditi stanje komunikacijskih vodova i realizacija, još je sve u postupku dogovora - izjavio nam je Slavko Marinac, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Požega

- Dio tehničke opreme koju koristimo izmjestit ćemo u stanicu hitne pomoći. Djelatnici hitne pomoći neće morati pitati našeg operatera odakle im stiže poziv i tko ih zove i moći će odmah nazvati pacijenta, neće morati tražiti podatke od našeg dispečera jer će imati uvid u sve što i on vidi. Organizacijski to je jedan veliki iskorak. Zavodu ćemo opremu samo posuditi dok ne realiziraju nabavu vlastite opreme preko Ministarstva. Župan Alojz Tomašević nam je obećao kako će Županija snositi troškove telefonskog voda koji će nas spajati s ekipom hitne medicinske pomoći, tako da realizacija može započeti čim Županija obavi svoj dio posla - kazao nam je Boris Horvat, voditelj Županijskog centra 112.


- Vrijeme reakcije će biti isto kao i prije, ali će se poboljšati kvaliteta usluge. Naši djelatnici će direktno komunicirati s pacijentima, neće morati pozivati dispečera iz službe 112 da im da podatke i bit će bolje upućeni u aktualnu situaciju. U planu je nabavka opreme preko naše službe 194, ali dok se ona ne realizira ova posudba će omogućiti bolju uslugu na zadovoljstvo pacijenata i djelatnika - kazao nam je Fabijan Barišić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI