Odigrali utakmicu za pomoć svome kolegi nogometašu

Organizatori humanitarne utakmice s Lukinim djedom Perom Golubom
(FOTO: Aleksandar Grlić)

26.06.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 10461

Humanitarna utakmica između "Prijatelja" (veterani NK Slavije) i NK "Vallis Aurea" za pomoć Luki Golubu iz Pleternice, oboljeog od Ewingov sarkoma, odigrana je jučer u Kuzmici. Sva prikupljena sredstva koristit će se u svrhu njegova liječenja. 22-godišnji Luka se nekoć bavio i nogometom, a sada je nepokretan zbog zloćudne bolesti.

- Bolest mu je otkrivena prošle godine, baš kada je završio drugu godinu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Odmah je operiran u srpnju, ali tumor se vratio 13. svibnja i sada mu je blokiran jedan živac u kralježnici i donji dio tijela mu je nepokretan. Pokušavamo mu pomoći sa svime i s alternativnim pripravcima koje smo nabavljali iz Nizozemske, SAD-a, Austrije. Gdje god postoji nešto da mu eventualno može pomoći, sve smo to nabavili ili nabavljamo i za to je ova akcija. Na lijekove smo potrošili između 4 i 5 tisuća  eura, ne računajući troškove goriva i što mu mama mora biti u Zagrebu kad i on. Od te blokade je stalno u Zagrebu, trebao bi doći kući uskoro. Inače Luka se bavio isto nogometom, s kojim je prekinuo kada je krenuo ozbiljno s školom. Pokrovitelji su grad Pleternica i NK Slavija gdje sam 20 godina bio trener, tako da su ovo pokrenuli prijatelji nogometaši - ispričao nam je njegov djed Pero Golub.




Telefonski smo popričali i s Lukom koji je bio vrlo kratak i pun optimizma.


- Vjerujem da ću pobijediti bolest, osjećam se dosta dobro, ne bih pričao o bolesti. Zahvalio bih se samo svima koji su mi podrška od početka obitelji i prijateljima, kao i svim nogometašima i ostalima koji su se odazvali akciji. To mi znači jako puno - kazao nam je.



- Pero je bio moj trener. Upoznati smo s Lukinom situacijom, to nas je ponukalo da se odazovemo u što većeme broju. Svi koji su ostavili traga u požeškom nogometu su ovdje ili su spriječeni pa ne mogu sudjelovati. Drago nam je da možemo na bilo koji način sudjelovati u ovoj priredbi, ovo je prilika da pokažemo da je nogomet više od obične igre - kazao nam je Damir Bognar, inače trener juniora i seniora u Papuku, a sada jedan od "Prijatelja".

Svi koji žele pomoći Luki Golubu mogu to učiniti i uplatom na njegov račun u PBZ-u 2340009-3103736826.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI