SDP pronašao 10-ak sumnjivih listića - kao i HDZ

Ilustracija: Izbori
(FOTO: Luka Klun/PIXSELL)

04.06.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 15972

Na zahtjev požeškog SDP-a danas je izvršeno ponovno prebrojavanje svih glasačkih listića s drugog kruga izbora za gradonačelnika Požege. Uz predstavnike SDP-a, prebrojavanju koje je trajalo tri i pol sata prisustvovali su predstavnici HDZ-a i Gradskog izbornog povjerenstva.

- Tražili su uvid u cjelokupni izborni materijal, brojali su se svi listići, i važeći i nevažeći. Zasad službeno nije upućen niti jedan prigovor, ali rok za prigovore traje do sutra u 24 sata - rekao nam je Mile Soldo, predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva.

U SDP-u nisu znali reći jesu li pronašli što sumnjivo i hoće li uputiti prigovor na još uvijek neslužbene rezultate prema kojima je HDZ-ov kandidat Vedran Neferović osvojio 46 glasova više od SDP-ovca Zdravka Ronka. - Sad su svi otišli, više nikoga nema tu, a ja vam to ne znam reći. Probajte sutra ujutro - rekla nam je tajnica koja se javila na telefon.


Neslužbeno doznajemo kako su predstavnici SDP-a pronašli 12 sumnjivih listića, odnosno onih koji su proglašeni nevažećim, a koji su po njima trebali pripasti Ronku. Međutim, otprilike toliko listića pronašli su i predstavnici HDZ-a, za koje smatraju da su trebali pripasti Neferoviću.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI