Požeško rodilište sada je i službeno - prijatelj djece!

UNICEF je dodijelio priznanje požeškoj bolnici
(FOTO: Domagoj Katić)

11.12.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 14807

Unatoč sve negativnijem trendu broja poroda koji je u posljednjih 10 godina pao sa 700 na nešto više od 500, Opća županijska bolnica Požega, odnosno njezino rodilište je dobilo veliko prizanje UNICEF-a koji ju je danas proglasio rodilištem prijateljem djece.

- Ovo priznanje unapređuje naš rad te je potvrda da smo i do sada dobro radili. Naše rodilište prema broju rođene djece spada u kategoriju malih rodilišta, a nadamo se ove godine premašiti brojku od 550 porođaja - kaže Renata Rališ, voditeljica Odjela rodilišta OŽB Požega koje je obnovljeno i suvremeno opremljeno 2010. godine.


Renata Rališ, voditeljica Odjela rodilišta OŽB Požega



Ravnatelj Željko Glavić, požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, doministar zdravlja Marijan Cesarik i Lora Vidović iz ureda UNICEF-a Hrvatska


Ravnatelj Željko Glavić je naglasio kako pad broja poroda bilježe sve bolnice u Hrvatskoj te dodao kako se nada da će se faktori u društvu koji mogu utjecati na natalitet promijeniti da bi broj novorođene djece porastao.

Lora Vidović, predstavnica ureda UNICEF-a za Hrvatsku je pobliže pojasnila 10 kriterija koje rodilište mora zadovoljiti.

- Teško je to kratko opisati, ali sve se svodi da majka i djete budu u jednom primarnom i humanom donosu, da se potiče dojenje te se dijete ne odvaja od majke nakon poroda. Moram naglasiti da sam ponosna što je rodilište u Požegi uspjelo ispuniti svih 10 kriterija - kaže Vidović te dodaje kako je još 5 rodilišta bez te titule, a među njima su i ona najveća - u Petrovoj i Vinogradskoj te nešto manjih poput rodilišta u Šibeniku i Novoj Gradiški.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI