Biciklom prešao 40.000 km: Živim zdravo i s prirodom

Marko Batori svakodnevno vozi brdskim i šumskim stazama
(FOTO: Iz priv. kol. M. Batorija)

22.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 11424

Nakon pet godina upornog i marljivog treniranja, 19-godišnji Požežanin Marko Batori ostvaruje značajne rezultate u brdskom biciklizmu. Prošle je sezone kao član BBK Požega osvojio 1. mjesto u Slavonskoj ligi, juniorskoj kategoriji i 5. mjesto u Hrvatskoj. Marko se biciklizmom bavi rekreativno, uz faks. Studira strojarstvo u Slavonskom Brodu.

- Počeo sam voziti zbog druženja s prijateljima, čisto rekreativno. Međutim, onda me adrenalin sve više vukao. Stekao sam puno novih prijatelja na natjecanjima, iz Hrvatske i drugih zemalja - kaže Marko koji je do danas na biciklu prešao više od 40.000 kilometara.

- Svakoga dana provedem barem tri sata na biciklu. Živim s prirodom, vozim se kroz šume. To je jako zdrav sport, ali i skup - dodaje. Njegov sadašnji bicikl vrijedi oko 2.100 eura, a tu je i druga oprema te posebna prehrana. Od ove godine našao si je sponzora za prehranu, tvrtka Hansa X sport mu je izašla u susret.


Iako ozljede nisu nepoznanica u brdskom biciklizmu, Marko ih uspijeva vješto izbjegavati.


- Pojedini biciklisti se često ozljeđuju, no kod mene to nije slučaj. Jedinu težu ozljedu doživio sam na Kupu Hrvatske u Vodicama, kada sam pao na kameniti put i razbio se.

Nadolazeće sezone pokušat će obraniti naslov u Slavonskoj ligi, a na državnom nivou će biti malo teže obraniti 5. mjesto.

- Od ove godine ću biti u istoj kategoriji s elite skupinom pa će biti veliki uspjeh ako na Kupu Hrvatske uđem među prvih deset - najavio je Marko Batori u razgovoru za 034portal.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI