Nogostup u Jakšiću bit će gotov do kraja svibnja

Izgradnja nogostupa u Jakšiću
(FOTO: Općina Jakšić)

28.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 10511

Radovi na izgradnji nogostupa u Radnovcu i dijelu Jakšića trebali bi konačno biti gotovi do kraja svibnja, rekao je Ivica Kovačević, načelnik Općine Jakšić za 034portal.
- Prema potpisanom ugovoru, radovi su već trebali biti gotovi, ali je izvođač radova, pakračka tvrtka Maniva, zatražio pomicanje roka. Kao razlog navode vremenske uvjete zbog kojih nisu uspjeli sve dovršiti u roku. Ukupna vrijednost radova je 2,2 milijuna kuna, od čega je 1,8 milijuna platilo Ministarstvo regionalnog razvoja, a ostatak Općina, koja je još financirala i izradu projektne dokumentacije.

Žrtve u Radnovcu

To znači skorašnje rješavanje problema sigurnosti na cestama, pogotovo u blizini osnovne škole. Nekoliko je ljudi čak smrtno stradalo na poznatoj crnoj točci u Radnovcu, a baš ovaj veliki projekt Općine i Ministarstva trebao bi onemogućiti ili barem umanjiti daljnje stradavanje pješaka. Nogostup će se pružati dijelom Kolodvorske do bivše male pruge, dijelom Stjepana Radića, Osječkom i kroz Radnovac. Na pitanje naše čitateljice iz Jakšića zašto nogostup neće biti izgrađen cijelom dužinom Kolodvorske, Kovačević odgovara kako to nije bilo moguće zbog imovinsko-pravnih problema.


Nemaju svi nogostup


- Dok je Vlado Zec bio vlasnik kamenoloma, kupio je dio tog zemljišta. Budući da je ta tvrtka u stečaju, od nje nismo mogli kupiti zemljište. S druge strane, u Radićevoj je ulici jedan gospodin tražio previše novca za prolazak njegovom parcelom, a Općina mu u tom trenutku to nije mogla platiti. Naravno da bih volio da nogostup bude ispred svake kuće, pa tako i moje, ali to nažalost sada nije moguće, objašnjava jakšićki načelnik.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI