Brza cesta i je li Franjo Lucić u pravu s izjavom: ¨Ronko je najveće zlo ovoj županiji!¨

Zdravko Ronko i Franjo Lucić
(FOTO: 034portal)

14.04.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 14846

Na današnji dan, Veliki petak želimo se osvrnuti na malo ozbiljniju temu, što iskreno rečeno, nismo mogli vjerovati.

U jučerašnjem razgovoru povodom jednog članka sa saborskim zastupnikom Franjom Lucićem, a vezano na temu brze ceste (uskoro poseban članak u vezi te teme), dotakli smo se i drugog saborskog zastupnika, Zdravka Ronka.

Vezano za neke buduće projekte u našoj županiji, Lucić nam je izjavio kako je prekjučer bilo 20 zastupnika Hrvatskih cesta d.o.o. u županiji na temu brze ceste i da je izdana lokacijska dozvola te da taj projekt vrlo dobro napreduje.


Na naš upit zašto mediji nisu bili obaviješteni o ovom bitnom iskoraku i ključnoj stvari za županiju, Lucić  je rekao:


"Nismo željeli tu temu otvarati u medijima jer nam se prigovara da pravimo predizborna obećanja pa smo u ovom slučaju željeli pokrenuti projekt te nakon početka radova pozitivno iznenaditi građane. Inače bi nam se prigovaralo da je ovo samo predizborna patka a to zbija nije, već tu leži višegodišnji trud."

Na naš upit zašto se takvo što zavlačilo ako je svima jasno kako je ovo bitna tema, Lucić je rekao sljedeće:

"Ako se sjećate prije nekoliko godina, mislim prije cca. dvije godine u Županijskom vijeću kad sam impulzivno izjavio da je Zdravko RONKO najveće zlo što se je desilo našoj županiji je to baš bilo vezano za takve teme."

Nije li to teška optužba?

"Posebno u zadnjih šest godina od kojih je četiri vladala SDP-ova Vlada mi smo muke mučili, umjesto da, kad smo ušli u Europsku uniju u nadi da će sad pokrenuti projekti za naše žitelje, dogodio se taj fenomen RONKO. Sve što smo pokrenuli i sve što smo izgurali ili pokušali izgurati za našu županiju je taj Zdravko RONKO, a posebno ako nije bila njegova ideja, istorpedirao i na sve moguće načine pokušao i nažalost puno projekata uspio zaustaviti ili čak skroz poništiti.

Ta njegova politika kontra svega što je došlo iz pera HDZ-a za županiju, da na sve moguće načine pokuša zaustaviti bez obzira na razvoj, tako da s pravom, možda malo iz efekta ali sigurno s dobrim razlogom izjavio sam na toj sjednici: RONKO JE NAJVEĆE ZLO ŠTO SE IKAD U NAŠOJ ŽUPANIJI DOGODILO."

Mi smo malo ironično dodali pitanje misli li čak gore nego okupacija Turaka, na što nam je Lucić odgovorio: "Nisam bio u tom razdoblju tako da ne bi mogao to baš potvrditi, ali poznavajući Ronka, i to lako moguće."

Na kraju je Lucić dodao kako je vidljivo u aktualnoj situaciji županije da se svagdje radi i projekti kao gljive iz poda izbijaju, a to je zasluga nove HDZ vlade i dodao je da je velika zasluga što Ronko nema ( kao što je to bio slučaj u Milanovićevom mandatu) više neki utjecaj u Zagrebu.

Ako je tako kako nam je gospodin Lucić ispričao , onda je to jedna od najvećih afera naše županije i jasno je zašto nismo nakon ulaska u EU u kratkom vremenu prosperirali.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI