Je li na Trgu sv. Terezije zabranjeno održavanje manifestacija?

"Zeleno-plavo" na Trgu sv. Trojstva
(FOTO: 034 Portal)

23.01.2017. | A.M.
Pregleda: 14610

U našu redakciju pristiglo je nekoliko mailova vezanih za manifestaciju "Zeleno-plavo" koja se održala na Trgu sv. Trojstva u subotu, 21.1.2017. Čitatelji se pitaju zašto se spomenuta manifestacija nije održala na novouređenom Trgu sv. Terezije Avilske?



Zašto je Gradska uprava Požege blokirala pola grada i zauzela najveći parkirni prostor u Požegi, Trg sv. Trojstva, te uzrokovala djelomičan prometni čep kroz grad, a u isto vrijeme Trg sv. Terezije zjapi prazan? Ne bi li bilo pametnije da se nisu morala blokirati tolika parkirna mjesta u samom centru grada, posebice subotom kad je velika gužva, kad se već novi Trg nalazi na samo nekoliko minuta udaljenosti?





Hoće li se ubuduće manifestacije (osim Božićnog sajma) održavati na glavnom gradskom parkiralištu grada Požege ili će se iduća događanja preseliti na Trg sv. Terezije, pokazat će vrijeme.

Neki sugrađani nagađaju da je uzrok ove situacije dogovor s Biskupijom da se novouređeni Trg ne koristi za sva događanja, već samo za ona koja su vezana s Crkvom. Ako je to istina, onda je napravljena apsolutna prijevara nad građanima Požege jer takav dogovor nikad nije bio spomenut i mislimo da se nešto takvo ne bi moglo samo tako provući kroz Gradsko vijeće. Vjerujemo da bi svi vjernici bili protiv sanacije tog Trga da su na vrijeme znali istinu.



Iako su ovo mišljenja građana, moramo zatražiti našeg gradonačelnika Neferovića da se izjasni i odgovori na pitanje: Postoji li ikakav dogovor s Biskupijom i ako ne postoji, hoće li se buduća događanja preseliti na Trg sv. Terezije?

Ne prihvaćamo odgovor da dogovora nema, a ako je odgovor da manifestacije ostaju na glavnom Trgu sv. Trojstva, onda pozivamo Gradske vijećnike i predsjednika Gradskog vijeća, Ninu Smolčića, da se očitaju na ovu temu.

Odgovore gradonačelnika i članova Gradskog vijeća objavit ćemo po primitku istih.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI