Duhancima isplaćeno gotovo 50 milijuna kuna

Duhan
(FOTO: Agroklub.com)

18.01.2017. | M.B./Agroklub
Pregleda: 8933

Hrvatski duhani izvijestilisu kako su isplatili svojim proizvođačima gotovo 50 milijuna kuna za svu otkupljenu količinu duhana, odnosno 10milijuna više nego prethodne godine, što je jedna od najvećih isplata za duhanu zadnjih nekoliko godina.

Obavljene suisplate za svu otkupljenu količinu duhana tipa svijetla virgina i burely. Ukupno je do 20. prosinca proizvođačima na cijelom području proizvodnje duhanaisplaćeno 49 milijuna kuna, što je jedna od najvećih isplata za duhan u zadnjihnekoliko godina, naglašavaju iz tvrtke Hrvatski duhani.

Cijena virginije najviša upovijesti


Isplaćeno jei gotovo 300 tisuća kuna kroz participaciju troškova za provođenje mjere navodnjavanja te 1,2 milijuna kuna kaopoticaj za ostvarene prinose iznad 2 t/ha, a u cilju podizanja prinosa i suzbijanja ilegalne trgovine duhanom.


Direktor Hrvatskih duhana Zlatko Plešaističe kako je cijena svijetle virginije najviša u povijesti te da ona uz svedodatke iznosi 12,20 kuna po kilogramu. Pleša je također istaknuo kako su izvlastitih sredstava odobrili i dugoročne investicije proizvođačima duhana uiznosu od 4,5 milijuna kuna u svrhu povećavanja površina pod navodnjavanjem,kupovine poljoprivrednog zemljišta, ulaganja u kapacitete za sušenje i opremuza proizvodnju duhana.

izvor: www.agroklub.com



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI