Školski odbor Gimnazije odbio razriješiti ravnatelja Bucića

Pavle Bucić, ravnatelj Gimnazije
(FOTO: Vjeran Blašković)

04.01.2017. | I.V.
Pregleda: 14974

Iako je Prosvjetna inspekcija iz Osijeka predložila razrješenje ravnatelja Gimnazije u Požegi, Pavla Bucića,Školski odbor je takav prijedlog jednoglasno odbio.

Kao što smo već pisali, Prosvjetna inspekcija je 13.prosinca izvršila nadzor u požeškoj Gimnaziji te je sukladno nalazu inspekcijeŠkolskom odboru 15. prosinca, te obrazovne ustanove podnijela prijedlog da seravnatelj Bucić razriješi dužnosti.

Školski odbor upoznat s činjenicom da je ravnatelj Bucić uperiodu od 1. siječnja 2009. do 29. siječnja 2014. krivotvorio putne naloga, plaćaosvoje članstvo u Udruzi hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja financijskimsredstvima Gimnazije, iako za isto nije imao odobrenje odbora, te se na naplatnimpostajama HAC-a koristio ENC uređajem u vlasništvu Gimnazije za privatnaputovanja, pri čemu je oštetio Gimnaziju u Požegi, i s činjenicom da jeravnatelj Bucić priznao počinjenje navedenih kaznenih djela, te isto ovjeriovlastoručnim potpisom, nije na prijedlog inspekcije navedenog razriješio smjesta ravnatelja.


Školski odbor Gimnazije navedeno nije okarakterizirao kaodovoljan razlog za razrješenje jer se dotični, kako doznajemo, nagodio sOpćinskim državnim odvjetništvom pri čemu se odustalo od kaznenog progona.


Od predsjednika Školskog odbora Slobodana Manovića doznajemokako Buciću, redovitim putem, mandat istječe u petom mjesecu ove godine te dasu oni kao Školski odbor radili po zakonu i u interesu Gimnazije. Kaže kakozbog nepostojanja pravomoćne sudske presude ravnatelja nisu razriješili a da jedo razrješenja i došlo Bucić bi na sudu dobio spor koji bi u konačniciGimnaziji samo prouzročio dodatni trošak.

Manović ističe kako, po njemu sudeći, za ponašanje Bucićapostoji moralna odgovornost ali da Školski odbor mora postupiti po zakonu i uinteresu Gimnazije.

Je li u visokim političkim krugovima nekome u interesuštititi ravnatelja Bucića, te ga unatoč brojnim aferama čuvati na funkcijiravnatelja Gimnazije u Požegi, možemo samo pretpostavljati i nagađati.

O sudbini ravnatelja Bucića će, kako doznajemo, u roku od 60dana odlučiti Ured za pravne poslove pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja,čije će Rješenje biti konačno.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI