Prosvjetna inspekcija traži razrješenje ravnatelja Bucića

Pavle Bucić
(FOTO: Mario Nakić)

21.12.2016. | I.V.
Pregleda: 15832

Inspekcijski nadzor u Gimnaziji Požega izvršen je 13.prosinca2016. godine na osnovu podneska profesora Danijela Zubčevića, te je 15.prosinca ove godine inspekcija Školskom odboru Gimnazije podnijela prijedlog zarazrješenje ravnatelja Pavla Bucića.

Kako doznajemo, u Rješenju Prosvjetne inspekcije navodi seda je temeljem članka 125. st. 2. kao ravnatelj, Bucić odgovoran za zakonitostrada školske ustanove a budući da je počinio kaznena djela zlouporabepovjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave, počinioje povredu Zakona o odgoju i obrazovanju.




Naime u optužnici koja je bila podignuta protiv gospodinaBucića se navodi, da je isti uzimao novac na ime službenih putovanja koja nijeobavio, da je službena putovanja prikazivao u širem vremenskom opsegu kako bidobio veću dnevnicu, plaćao članarinu za Udrugu ravnatelja srednjih školafinancijskim sredstvima Gimnazije, iako za to nije imao odobrenje Školskog odborate 74 puta iskoristio uređaj elektroničke naplate cestarine (ENC) u privatnesvrhe koji je plaćen školskim novcem.


Navode iz optužnice je gospodin Bucić navodno priznao i ovjeriovlastoručnim potpisom.

Neslužbeno doznajemo kako su svi članovi Školskog odboraupoznati s Rješenjem Prosvjetne inspekcije, te da bi idući tjedan trebaliodlučiti o tome hoće li razrješenja biti ili ne.

Predsjednik Školskog odbora, Slobodan Manović nam je rekaoda će sukladno proceduri od ravnatelja Bucića tražiti očitovanje a o svemu ćeodlučiti Školski odbor koji u svom sastavu broji sedam članova. Svoje mišljenjenije želio otkrivati ali nas uvjerava kako će Školski odbor postupiti sukladnozakonu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI