Započela Božićna bajka u Lipiku

Božićna bajka u Lipiku
(FOTO: Compas.com.hr)

28.11.2016. | M.B./Compas.com.hr
Pregleda: 12278

Odbrojavanjem, uzbuđenim vriskom djece i paljenjem 70.000 lampica koje su osvijetlile stoljetni lipički perivoj te vrlo atraktivnim programom plesa sjena, 26. studenog u večernjim satima i službeno je otvorena ovogodišnja Božićna bajka u Lipiku. Započela je manifestacija Mirisi Božića u Lipiku koja sve do iza Nove godine donosi bogat i zanimljiv program na više lokacija u gradu.



Već pri samom prolasku kroz Lipik nemoguće je ne zamijetiti kroz drveće lipičkog perivoja obrise svjetlosne atrakcije koja vas privuče da ju istražite. Izađete li iz automobila čut ćete i zvuke božićnih pjesama što dopiru iz parka, a dolaskom do paviljona Izvor taj božićni ugođaj postaje potpun. Uz bogatu ugostiteljsku ponudu te ponude suvenira adventskih kućica koje imaju predviđen rad svakog dana od 16 do 20 sati, unatoč hladnoći koja nam dolazi moći ćete se ugrijati oko središnje vatre čija toplina dopire iz starom ciglom izgrađenog ložišta. Šetnju parkom započnite parterom lipičkih Toplica, od paviljona Izvor do Hotela Dependence i nazad, u žutim bijelim i ljubičasto-rozim tonovima, svojom elegancijom preglednosti cijelog prostora, prednjači ovaj dio Božićne bajke. Šetnjom krenite dublje u park, pred vama se prvo nalazi žuto-plavim svjetlom ukrašeno nisko raslinje oko spomenika Ivanu Franku. Adventskim šetalištem proći ćete niz od tristotinjak adventskih kugli, a na tom putu imat ćete priliku vidjeti kakvu zanimljivu instalaciju, u srcu okićen ljubavni paviljon kod vaze, okićeni Jelkin brijeg, svjetleće labudove na jezercu pokraj Kursalona te na koncu još jednu atrakciju - svijetlećeg lipicanca u prirodnoj veličini koji se nalazi u blizini zgrade Gradske uprave. Kad već dođete do tamo, prošetajte i do nove gradske fontane koja će vas još jednom zadiviti prikazom siluete lipicanca ovaj put u staklu, te sjednite na božićni turistički vlakić Lipik Express i vratite se na početak. Vožnja vlakićem očekuje vas svake subote i nedjelje tijekom adventa, a  svake subote od 15 sati očekuje vas i vožnja adventskim fijakerom po Lipiku. I kad ste se vratili na početak, zagrijete ruke u toploj termalnoj vodi paviljona Izvor, kušajte je i okrijepite se kako vodom tako i bogatom ugostiteljskom ponudom. I sigurni smo da će vam se probuditi onaj lijepi osjećaj zadovoljstva i želje da nas posjetite opet. Bit će tijekom adventa puno razloga za to jer pripremljen je bogat program.





- Trenutno imamo najavljeno dolazaka 700 osoba u roku od šest dana u onom najintenzivnijem periodu od 16. do 21. prosinca, rekla nam je Pleše koja koordinira kako aktivnosti oko Mirisa Božića u Lipiku tako i dolaske turista u okviru Lira travel agencije.



Na samom otvorenju mogli smo vidjeti i vrlo atraktivan ples sjena koje su pripremile Mažoretkinje grada Lipika. Paviljon Izvor obložen bijelim tekstilom kao filmsko platno projicirao je sjene lipičkih mažoretkinja koje su plesale iza zastora,  a ovu originalnu ideju vizualnog i glazbenog doživljaja na paviljonu Izvor osmislila je koordinacija Grad Lipik prijatelj djece i Marica Melić koja nam je rekla kako ćemo ples sjena imati prilike vidjeti još tijekom adventa , a što ćemo vam na vrijeme najaviti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI