Demokratska smjena u požeškom HDZ-u

Ante Šolić
(FOTO: 034portal)

16.11.2016. | A.M.
Pregleda: 11907

Ponovno se medijski aktualizira smjena predsjednika klubavijećnika HDZ-a Ante Šolića, pa su tako kroz svoje natpise i pojedini novinaritumačeći stranačku demokraciju zauzeli stavove, rekli bi, odabrali stranačkustruju koja im jamči financijski opstanak u ovom malom gradu punom internetskihportala.

Napada se procedura smjene Ante Šolića nastojeći prikazatikao nedemokratska i pri tome stvara dojam kako je SDP kao trenutno nepostojeća konkurentnastranka požeškom HDZ bez golmana i napadača spremio dva pogotka u praznu mrežu.

No, je li uistinu tako?


Naprosto, svima bi valjda do sada već trebalo biti jasno daje vodeće ljude u stranci nužno pomlađivati kada za to dođe vrijeme, kako biočuvali stranačku čistoću i ideologiju te na koncu ostvarili pobjedu naizborima, koja je temelj političkog djelovanja i uvođenja pozitivnih promjena udruštvo.




Demokracija je jasna, a ona kaže da većina donosi odluke, asve ostalo je put u nekakav drugačiji sustav kakvih smo se kroz povijestnagledali i imali priliku svjedočiti neslavnim svršetcima.

No problem se javlja kada se pojedinci uzdignu iznad strankesmatrajući kako se bez njih ne može, što ako na kraju uspiju u svome naumu, od stranke stvara taoca i interesne poslušnike.Rekao bi Ćiro Blažević: "Puna su groblja nezamjenjivih".

Politika te digne, politika te spusti. Vrijedila bi i ona uBibliji zapisana: "Tko se mača laća, od mača će i zginut".

I da se onda vratimo na temu smjene Ante Šolića i postavimopitanje. Tko je kome nadležan? Vijećnici stranci ili stranka vijećnicima? Ovodrugo dakako, iako postoji nekoliko dovoljno jakih pojedinaca da se na izborimadokažu i osvoje vijećnički mandat, velika većina ta mjesta ne bi nikada uživotu vidjela da im nije stranke. Stranke, koja kroz svoju infrastrukturu poterenu, u svakom kvartu, svakoj ulici, naselju i stambenoj zgradi ima svojerođake, kumove i prijatelje koji na "kutije" dovedu sve živo a ponekad doslovnoi neživo.



Stoga, dragi Ante, sačuvaj se kukanja i nemoj se sramotiti.Koliko si ti ljudi smijenio i struja promijenio, ne zna ni dragi Bog, i pustistranku kojom se toliko kuneš u promjene i pobjede, ipak je veći dio ruku bio protiv tebe. Daj priliku novim ljudima,možda je njima Slavonija u interesu…


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI