Program Aurea festa popularne glazbe, elektronske glazbe i ¨Zlatnih žica Slavonije¨

Dominik krabal i Mladen Topić
(FOTO: 034Portal)

17.08.2016. | 034Portal
Pregleda: 12446

Uz predstavljanje opširnog programa Aurea-festa o kojem smo pisali u prethodnom tekstu, prodirektori Aurea festa popularne glazbe, Aurea festa elektronske glazbe i "Zlatnih žica Slavonije" predstavili su programe tih večeri.

Prodirektor Aurea festa Jazz-a Zvjezdan Marjanović bio je odsutan te je program predstavio član Big Banda Požega Damjan Pirović.




- Nakon prošlogodišnjeg iznimnog uspjeha ovog festivala na kojem je nastupio Big Band Požega s gostima očekivanja publike su velika. 31. kolovoza festival će kao domaćin otvoriti Big Band Požega, a zatim slijedi koncert "Green house-blues benda" i dive hrvatske jazz i blues scene Zdenke Kovačiček - rekao je Pirović.


"Green house-blues band" je vokalno-instrumentalni sastav koji broji desetak članova koji preko deset godina djeluju širom Hrvatske i Slovenije. Sviraju na većini blues i jazz festivala u Hrvatskoj, a i šire.

- Poslije nastupa na Trgu Svetog Trojstva imamo zanimljiv after party naziva "Jazz i rakija" koji će se odviti na terasi kazališne kavane, na kojem će ljubitelji ove glazbe nastaviti uživati uz požeške šljivare koji će peći rakiju i odličan osječki bend Groove up u kojem uz dvije pjevačice pjeva i Požežanka Mila Bauković - rekao je Pirović.

Damjan je prodirektor Aurea festa popularne glazbe i predstavio je program.

- U petak 2. rujna s početkom u 20 sati, 16 izvođađa nastupit će na Trgu svetog Trojstva uz snimanje HRT-a. Festival je podijeljen u dva dijela. U prvom će izvođači izvoditi nove pjesme, a u drugom hitove s proteklih festivala - rekao je Pirović.

Na festivalu popularne glazbe nastupit će sljedeći izvođači: Crno na bijelo, Meri Andraković, Ljubavnici, Roko bend, Posegana, Dario Barišić, The Ljubičanstveni, Marko Tomasović, Geronimo, Kristijan Rahimovski, Emina Arapović, Mejaši, Begini, Antonija Šola, Vigor i Gazde.

- Sve izvođače pratit će festivalski orkestar od 14 sudionika pod ravnanjem Zvjezdana Marjanovića. Nakon završetka Aurea festa popularne glazbe selimo se s Trga Svetog Trojstva na after party u šator koji će bit postavljen u dvorištu VUP-a gdje će nas zabavljati zagrebački bend "Only friends and familly" uz disco hitove 70-tih i 80-tih - dodao je Pirović.

Festival elektronske glazbe održat će se 1. rujna od 23 sata do 6 ujutro u diskoteci Platinum in. Program je predstavio prodirektor Mladen Topić-Topa.



- Uz zvuk i ritmove elektronske glazbe nastupit će pet DJ-a od kojih je najistaknutiji zagrebački DJ "Tom Bug" koji je pobjednik "Burn residence i DJ natjecanja" prošle godine. Bio je najbolji u Hrvatskoj na tom svjetskom natjecanju DJ-a i time zastupao Hrvatsku na Ibizi gdje je svirao glazbu sa svjetski poznatim DJ-ima - rekao je Topić.  

Osim Tom Bug-a nastupit će  DJ "Omke" iz Osijeka, jedan od najpoznatijih osječkih house DJ-a. Uz njih će nastupiti dva DJ-a iz Slavonskog Broda, Mario Mijatović i Aleksandar Muce, a atmosferu će zagrijati sam DJ Topa.

- Kao i u protekle dvije godine očekujem da će odaziv ljudi biti odličan i da će biti dobra zabava do jutra. Pozivam građane da nas posjete u što većem broju - dodao je Topić.

Aurea fest "Zlatne žice Slavonije" koji se održava u subotu 3. rujna na glavnom trgu, predstavio je prodirektor Dominik Škrabal.



- Program počinje u 21 sat kada će nastupiti 16 izvođača s novim pjesmama. Zastupljena su tri stila. U tradicionalnom će nastupiti primjerice Slavonski dukati i Krunoslav Kićo Slabinac. Imamo starogradski stil koji će predstaviti TS Dike i Ansambl Hajo i nekakav urbani stil u kojem će se pojaviti Miroslav Škoro Cecilija i drugi - rekao je Škrabal.

Na Zlatnim žicama Slavonije nastupit će: Miroslav Škoro, Krunoslav Kićo Slabinac, Slavonske Lole, Cecilija, Stjepan Jeržek Štef, Boris Ćiro Gašparac, Đani Stipaničev, Slavonski dukati, Garavuše, Dike, Salaš, Ansambl Hajo, Sanja Hajduković, Zlatna Dolina, Stjepan Japarić i Sokak bez imena.

- U nastavku programa slična je koncepcija kao i u programu Popularne glazbe. Svih 16 izvođača nastupit će s još po jednom pjesmom s prošlogodišnjih festivala ili pjesmom koja je ostvarila uspjeh kod slušatelja. Program hitova počinje u 22.15 sati - dodao je Škrabal.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI