Odvjetništvo odustalo od progona Pavla Bucića, profesor Zubčević na provjeri radne sposobnosti

Pavle Bucić
(FOTO: Mario Nakić)

28.11.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 11454

Općinsko državno odvjetništvo odustalo je od kaznenog progona ravnatelja Gimnazije Požega Pavla Bucića. Nastavnik fizike i matematike u Gimnaziji Požega Danijel Zubčević u prosincu 2013. godine prijavio je ravnatelja za nezakonite radnje. Policija u Požegi je provela istragu te u kolovozu 2014. godine podnijela protiv Bucića kaznene prijave za krivotvorenje službenih dokumenata i zlouporabu položaja i ovlasti. U srpnju 2015. Općinski sud u Požegi potvrđuje optužnicu protiv ravnatelja.

- Danijel Zubčević je o meni pisao puno neistinitih stvari. Ne bih previše komentirao cijelu situaciju osim da je cijeli taj postupak vođen u skladu sa zakonima i pod ingerencijom Ministarstva i prosvjetne inspekcije. Kaznena prijava protiv mene je odbačena i nemam komentara o radu pravosudnih organa – kratko je prokomentirao Pavle Bucić.

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi prije nekoliko dana, godinu i pol nakon prijave, primjenjuje načelo svrsishodnosti. Obvezalo je ravnatelja da vrati novčani iznos od desetak tisuća kuna koji manjka u školskoj blagajni zbog lažnih putnih naloga te odustaje od kaznenog progona. Zanimljivo je da su tu odluku donijeli svega nekoliko dana prije nego što je trebalo stići rješenje iz Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, prema kojem bi ravnatelj sigurno morao biti suspendiran – napisao je u e-mailu Danijel Zubčević.


U dopisu kojega nam je poslao Zubčević kaže kako je škola odugovlačila s primanjem dopisa za potvrdu optužnice s Općinskog suda u Požegi, za što ima dokaze te da je ravnatelj Bucić morao biti suspendiran po zakonu, ali je Školski odbor to odbio. Dodaje da je nevjerojatna činjenica da je Buciću dopušteno da bude ravnatelj 23 godine, a još nevjerojatnije je to da će nastaviti raditi svoj posao kao da se ništa nije dogodilo.


- Nadam se da će čelnici iz Županije i Ministarstva shvatiti ozbiljnost situacije i sramotu koju ravnatelj Bucić, Školski odbor Gimnazije te Općinsko državno odvjetništvo u Požegi nanose državi koja je EU članica. Kakav primjer ovi događaji pružaju našim gimnazijalcima koji će biti nositelji naše Županije u budućnosti – kaže Zubčević i dodaje kako za sve ima papirnate dokaze, a Školski odbor ga je za borbu protiv kriminala u školi "nagradio" slanjem na provjeru radne sposobnosti.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI