Štrajk prosvjetara: U Kempfovoj nastava već danas, u Kanižlićevoj počinje od sutra

OŠ Julija Kempfa u Požegi
(FOTO: Lidija Galić)

28.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 8265

I danas je nastavljen štrajk prosvjetara u osnovnim i srednjim školama u Požeško-slavonskoj županiji.Od županijske povjerenice Sindikata hrvatskih učitelja Lidije Romić doznajemo da je situacija slična onoj od petka.

- U štrajku su sve osnovne škole koje su bile i u petak. Kempfova nam je podbacila i oni danas rade, ali zato je od danas u štrajku osnovna škola u Kaptolu u kojoj se u petak nastava normalno održavala - rekla nam je Romić.

Podsjetimo, u petak su u štrajku bile sve škole osim onih u Jakšiću, Čaglinu i Poljani i Kaptolu.Štrajk se nastavlja i u srednjoškolskim ustanovama u županiji.


- Sitacija je identična onoj od petka. Dakle, od osam srednjoškolskih ustanova u štrajku nisu Đački dom u Požegi, Katolička srednja škola i Srednja škola Pakrac. Učenika u školama koje su u štrajku nema, tako da se nastava ne održava. U 15,30 sati je nastavak pregovora u Ministarstvu i ne znamo hoće li biti ponuđena kakva konkretna rješenja. Ako do toga ne dođe, štrajk se nastavlja i sutra - doznajemo od Željka- Barić-Pilića, sindikalnog povjerenika za srednje škole.


Dodano u 16,50

Iz OŠ Antuna Kanižlića javljaju da su tijekom poslijepodneva održali sastanak na kojem je dogovoreno da u toj školi obustavljaju štrajk te pozivaju učenike da sutra (u utorak) dođu na nastavu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI