Sve je spremno za Devetnice: ¨Očekujemo velik broj hodočasnika već prvog dana ¨

15.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 15436

Do devetnice "Gospi od Suza” ostalo je još tjedan dana. Ove je godine u znaku 60. obljetnice štovanja Gospe od suza i 10. obljetnice proglašenja svetišta.

Svake će večeri od 19 sati s vjernicima biti fra Jozo Grbeš koji je devetnicu u pleterničkoj župi predvodio i 2009. godine.

- Što se tiče Grada sve je spremno. Budući da je prvi dan nedjelja, očekujemo već tog prvog dana velik broj hodočasnika. Posebno se pripremamo za zadnji dan kada će ih biti puno više. Kao i dosadašnjih ćemo godina za sve njih osigurati parkirališta u okolnim ulicama gdje će biti i osobe koje će usmjeravati promet. Parkirališna mjesta bit će kod Industrijske zone te pored škole i željezničkog kolodvora - rekla nam je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.


Za hodočasnike koji dolaze autobusima, dodaje, bit će zadnju večer organiziran prijevoz iz Ulice Ivana Šveara do hipodroma gdje će biti parkirani njihovi autobusi.
- Dolaskom u Pleternicu hodočasnici iz autobusa izlaze u centru grada, a autobusi se odvoze na hipodrom. Tamo ih bude između 60 i 70. Po završetku mise organiziranim prijevozom vjernici odlaze na hipodrom - kaže Jozić.


Novi oltar najvjerojatnije neće biti završen do početka devetnice pa će svete mise biti služene na starom mjestu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI