¨Upitno je postoji li zaista potreba za takvim uslugama ili se radi o nekim drugim motivima¨

Martina Vlašić, ravnateljica požeškog Centra za socijalnu skrb
(FOTO: Lidija Galić)

13.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 11134

Nakon što je požeški gradonačelnik Vedran Neferović sa suradnicima obišao jučer neke od korisnika projekta  "Pomoć u zajednici",  ravnateljica Centra za socijalnu skrb Požega, Martina Vlašić, izrazila je svoje nezadovoljstvo načinom pozivanja korisnika putem medija da se jave za projekt.

- Apeliramo da gerontodomaćice pružaju pomoć onima kojima je to zaista potrebno i da se ne pribjegava pozivu potencijalnim korisnicima putem medija nego u suradnji s udrugama i ustanovama čija je djelatnost vezana za pružanje socijalne skrbi starijim i nemoćnim osobama.
Kroz tu suradnju s udrugama te zdravstvenim i drugim ustanovama se može doći do najugroženijih pojedinaca u našoj lokalnoj zajednici. Postoje naznake da je interes Grada Požege "popuniti" radno vrijeme gerontodomaćica i opravdati potrebu njihova zaposlenja nego što je interes pomoći onima kojima je to zaista najpotrebnije - ističe u svom dopisu medijima ravnateljica Vlašić.

Dodaje da bi s obzirom da se ovaj projekt u potpunosti financira iz državnog proračuna interes zajednice trebao biti pružanje pomoći osobama koje su teškog financijskog i materijalnog stanja, a ne da se pomoć pruža onim obiteljima čiji članovi mogu takvu uslugu platiti ili im djeca mogu takvu uslugu platiti.


- Koliko je Grad Požega izvijestio javnost pomoć u kući se pruža svima koji to žele bez kriterija vezano za primanja i imovinu. Ukoliko korisnika u samom početku nedostaje i to čak stotinjak upitno je da li je procjena potreba dobro odrađena, te da li potreba za takvim uslugama zaista postoji ili se radi o nekim drugim motivima - tvrdi Vlašić.


Komentar na tvrdnje ravnateljice Centra za socijalnu skrb zatražili smo od gradonačelnika Vedrana Neferovića. Objavit ćemo ga po primitku.

Pročitajte odgovor gradonačelnika Vedrana Neferovića.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI