Profesori će od rujna nositi iPad računala umjesto imenika

Gimnazija Požega
(FOTO: Mario Nakić)

11.08.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 10398

Požeška je Gimnazija jedna od tri srednje škole koje je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa izabralo za pilot-projekt elektronski dnevnik. Od rujna će tri razredna odjela umjesto školskog dnevnika i imenika koristiti bazu na internetu. Profesori će, naime, dobiti iPad tablet-miniračunala u koja će upisivati ocjene i zapažanja. Uz potrebnu lozinku, učenici će preko bilo kojeg računala koje ima pristup internetu imati uvid u svoje ocjene.

Među tri najbolje

- To je pilot-projekt koji su pokrenuli CARNet i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Uz Medicinsku školu u Zadru i XV. gimnaziju u Zagrebu, izabrana je i naša škola koja je poznata po dobroj informatičkoj opremljenosti, ulaganju u informatiku i uspjesima naših učenika na tom području - kazao je Pavle Bucić, ravnatelj požeške Gimnazije za 034portal.


Roditelji ipak još neće imati pristup bazi


S obzirom da je od prošle godine već krenula E-matica, baza podataka za sve škole i učenike na području Hrvatske, sada će se ona proširiti i ocjenama. U požeškoj će Gimnaziji biti uključena tri razredna odjela, po jedan opće, matematičke i jezične gimnazije. Iako bi na ovaj način lako bilo moguće učiniti i da roditelji učenika u svakom trenutku mogu vidjeti ocjene svoje djece, to u početku neće biti omogućeno.

- Mišljenja smo da nije dobro zasad omogućiti roditeljima da znaju ocjene i prije nego se njihova djeca vrate iz škole. Roditelji ne smiju izgubiti potrebu da se dolaze interesirati u školu, ništa ne može zamijeniti razgovor roditelja s profesorom, a želimo i ostaviti mogućnost učenicima da sami obavijeste svoje roditelje o ocjenama - objasnio je Bucić.

Obrazovni sadržaj preko interneta

Ravnatelj ističe kako će osim do razrednog imenika i dnevnika profesori preko iPada imati trenutačni pristup i obrazovnim sadržajima na internetu. Cijela škola će biti pokrivena signalom za bežični internet, što će omogućiti učenicima da preko svojih prijenosnih računala i mobitela također u svakom trenutku imaju pristup istom sadržaju i nekim udžbenicima koji će se od ove godine objavljivati i na internetu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI