Maturanti prošli kroz centar grada: ¨Bit će pravi dernek, ovo je fantastično!¨ (video)

20.05.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 19608

"Ideja je odlična. Svaka čast onome tko se dosjetio i pokrenuo sve da napokon održimo Norijadu u našem gradu. Fascinirana sam, mislim da će danas biti pravi `dernek`, ovo je fantastično", rekla nam je Mateja Kovačević iz Brodskog Drenovca, maturantica požeške Gimnazije i jedna od stotina požeških maturanata koji su po privi put zajedno proslavili Norijadu zahvaljujući Požeškoj udruge mladih aktivista (PUMA) i Savjetu mladih Grada Požege. Maturanti su se prvo okupili na Trgu Sv. Trojstva gdje su napravili milenijsku fotografiju, a onda su zviždaljke i pjesmu protutnjali do Gradskih bazena gdje ih čekaju DJ-i i raznolik program do 19 sati.



- Nakon Gimnazije mi je želja upisati učiteljski fakultet ili predškolski odgoj. Ovo nam je zadnja prilika da se provedemo s razredom za kraj i svi skupa. Onda ide svatko svojim putem, nažalost - dodaje Mateja.





- Meni je ovo super, nadam se da će i budući maturanti imati zabavu kao i mi. Bilo bi dobro da se napune bazeni jer vruće je. Nakon gimnazije želim upisati psihologiju dodaje - kaže Klara Jakobović, Matejina kolegica iz razreda.



- Iz Nove Gradiške sam, a u školu idem u Požegi jer tamo nema moga smjera. Tamo ima dobrih norijada, nisam bio, ali znam jer su mi sestre išle tamo u školu. Pleše se quadrilla i to bude super. Ovo je odlična ideja kao i to što smo na bazenima, mjestu gdje se mladi mogu okupljati. Drago mi je što je naša generacija prva dobila priliku da ovako proslavi maturu. Planiram dalje studirati, želja mi je građevina u Osijeku - kaže nam Davor Kulundžić, maturant Obrtničke škole Požega smjera arhitektonski tehničar.

- Prošle godine smo planirali napraviti Norijadu u suradnji s maturantima Gimnazije koji su nam se javili, ali bile su poplave. Nije bilo adekvatno, a bilo je i malo vremena za organizaciju. Ove godine smo došli na ideju po uzoru na sve ostale gradove. U 12 sati okupili smo se ispred simbola grada Požege, Kužnog pila i napravili milenijsku fotografiju. Okupilo se prema našim procjenama između 300 i 400 maturanta. Onda smo svi zajedno u povorkama uz zviždaljke, tamburaše i pjesmu došli na bazene. Tu su dva DJ-a, nadam se da će maturanti biti zadovoljni. Da ne bi bilo monotono, organizirat ćemo i razne sadržaje, poput povlačenja užeta među razredima za dečke i cure te izbor za najljepše majice maturanta. Žiri ćemo sastaviti od članova Savjeta mladih. Zabava traje do 19 sati, nakon toga je službeni afterparty u diskoteci Platinum - rekao nam je u ime organizatora Marijan Crnjac, predsjednik Udruge PUMA i Savjeta mladih Grada Požege.

FOTO Pogledajte galeriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI