FOTO Zapušteni objekt konačno će obnoviti: Kreće uređenje doma u Milanlugu

Društveni dom u Milanlugu
(FOTO: Anđelko Banović)

10.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 10777

Mještani Milanluga konačno su krenuli s adaptacijom mjesnog vatrogasnog doma. Od načelnika općine Čaglin Ivana Đurine doznajemo da su novac za to zatražili prije tri-četiri dana iako su to mogli učiniti tijekom cijele 2014. godine jer je osiguran općinskim proračunom.



- Krenuli su radovi na ostakljivanju i nabavit će se dio materijala za novi krov. Da bi novac povukli iz proračuna moraju dostaviti zahtjev općini. Zašto to nisu napravili ranije, doista ne znam - rekao nam je Đurina.







To nam je potvrdio i Mario Majetić, novi predsjednik Mjesnog odbora Milanlug koji je na tu funkciju izabran prije 15-ak dana.

- Krenuli smo s radovima i ove ćemo godine samo ustakliti jer su sva stakla poreazbijana. To će nas koštati oko četiri tisuće kuna. Preostalih 8.000 utrošit ćemo na izmjenu krova koji prokišnjava, ali zbog vremena ćemo te radove obaviti tek nagodinu. To je ukupno oko 13 tisuća kuna, a zatražili smo još 35 tisuća kuna iz proračuna za 2015. godinu kako bismo mogli napraviti sve potrebne radove na krovu. Ne znam zašto novac nije zatražen ranije, kao ni što se sve do sada radilo u mjesnom odboru jer dobar dio dokumentacije o radu MO Milanlug dosadašnji nam predsjednik nije dostavio - kaže Majetić.





Zlatko Burivoda, donedavni predsjednik MO Milanlug, pak, tvrdi da načelnik Đurina nije rekao istinu.

- Nije istina da nisam tražio novac koji je za MO Milanlug osiguran u općinskom proračunu. Imam ovjerenu dokumentaciju koju ću Vam poslati mailom gdje se točno vidi kad je novac zatražen. Rečeno je da trebamo samo pričekati sjednicu općinskog vijeća kako bi naš zahtjev bio odobren. U međuvremenu sam odstupio s mjesta predsjednika MO jer jednostavno nemam vremena za to i želio sam da mjesni odbor vodi netko tko se više može posvetiti problemima MO – prokomentirao je Burivoda.





Kaže kako se priča o uređenju vatrogasnog doma proteže već nekoliko godina.

- Bila je ideja da na postojećem mjestu gradimo novi dom, međutim kako je nastupila kriza u to se nismo mogli upustiti. Ima tu i problema s imovinsko-pravnim odnosima i nije tako jednostavno riješiti problem – dodao je Burivoda ističući da je unatoč derutnom stanju objekta postojala namjera da se korak po korak uredi i privede svrsi.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI