Od stare veste napravite modernu suknju, štucne i grijače za uši

Od stare veste napravite suknju i grijače za uši
(FOTO: Maja Katušić)

08.11.2014. | Maja Katušić
Pregleda: 13878

Budući da imam malenu šminkericu, nakita i odjeće nikad dosta. Simpatični grijači za uši su prilično skupi ako k tome dodate još i suknju i štucne. Stoga uhvatite iglu i konac u ruke i od stare veste napravite pravi mali kompletić.

Materijal za izradu: vesta, škare, igla, konac, malo gume za šivanje ili ukrasna vrpca za suknju, vata i "rajf".

Vestu položite na ravnu površinu i razrežite na dijelove kao na slici. Rukavi od kraja do lakta služe za štucne, od lakta do ramena su grijači za uši. Kraj veste prema prsima služi za suknju. Prije šivanja izmjerite bdijete kako biste odredili visinu suknje. Morate uzeti u obzir porub visine oko 5 cm, kad se preklopi unutar nje ide guma ili traka.





Štucne je lako napraviti. Rub koji Vam je već sašiven ide do koljena, a donji lijepo porubite iglom i koncem.



Grijači za uši su unutarnji kvadrati. Ako mislite da vam je lakše, odmah ih izrežite u obliku kruga, no ja nisam jer sam ih šivala u krug. Kad sam sašila, okrenula sam tj. izvrnula unutarnji dio koji je prava strana prema van. Znači, šivamo rubove uvijek na naopakoj strani kako se porub ne bi primijetio. Šivajte sve dok gotovo ne zatvorite krug, ali manji prolaz ostavite kako biste mogli umetnuti vatu. Zatim umetnite rajf i čvrsto zašijte oko njega.











Suknju kojoj ste izmjerili visinu i širinu, izrežite u obliku naopakog slova U. Ako je to vesta koja ima u sebi elastina, nemojte široko sašiti da visi, bilo bi idealno da prati liniju tijela. Šivate opet s naopake strane skroz do vrha. Zatim gornji rub preklopite i šivajte dio koji ide oko pojasa, ali ostavite maleni prolaz kroz koji ćemo provući gumu. Gumu ili vrpcu pričvrstite na zihericu i uvucite oko pojasa suknje. Zatim zašijte krajeve kao i suknjin rub. Dodala sam i mašnu iako nije potrebno.









Mislim da sam vam ovaj put dala mnogo posla, ali isplati se!







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI