¨Ne dam da sruše moje čemprese, uspomena su mi na sina¨

Ivan Golić iz Požege
(FOTO: Lidija Galić)

26.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 13771

Ovih je dana krenulo uređenje Ulice Pavla Radića u Požegi. Ruše se stara stabla, uglavnom borovi i čempresi, na čija će mjesta biti posađena nova.

I dok neki od stanovnika ove požeške ulice nemaju ništa protiv, oni malo stariji nisu baš zadovoljni.







- Mi smo to sadili prije trideset godina. Ako je to na mojoj parceli trebali su me obavijestiti. Kad će to narasti? - negoduju.

I dok je većina od oko 200 stabala planiranih za rušenje već porušeno, dva su čempresa ispred kućnog broja 141 netaknuta.





- Ne dam srušiti čemprese ispred svoje kuće. To mi je uspomena na pokojnog sina. Kad sam ih sadio imao je dvije-tri godine i bio je sa mnom dok sam to radio. Ne dam i gotovo - odlučan je Ivan Golić.

Kaže da je rekao vatrogascima da ih ne smiju dirati.

- Preskočili su moje čemprese. Ne mogu oni o tome odlučivati. Rekli su da će doći šef pa će on odlučiti. Kako god bilo, ja svoje čemprese ne dam - ponovio je.





- Uređenje Ulice Pavla Radića provodi se na temelju prijedloga gradskog Povjerenstva za hortikulturu. Isto to smo napravili u Vukovarskoj ulici i u Kralja Krešimira. Sve se radi planski jer postojeći su drvoredi u dosta lošem stanju - rekao nam je gradonačelnik Vedran Neferović.
- Nije nam cilj uništavamo već da radimo organizirano i planski u cijeloj ulici. Ako netko inzistira da to ostane nećemo rezati silom - prokomentirao je Dalibor Tomljanović, član Povjerenstva za hortikulturu Grada Požege.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI