Gradi se bolničko parkiralište, troškovi veći od planiranih

Krenula je izgradnja parkirališta iza požeške bolnice
(FOTO: Anđelko Banović)

03.07.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 11579

- Radovi na novom parkiralištu bolnice su započeli jučer. Očekuje se da će biti završeni u rujnu. Novo parkiralište će imati 220 mjesta sa spojem s postojećom komunikacijom, rasvjetom i ogradom, svime što normalno parkiralište mora imati. Naš sadašnji kapacitet je 150 mjesta, neće se zadržati sva stara mjesta, ali u konačnici ćemo dobiti dvostruko više mjesta - najavio nam je Željko Glavić, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega.



Novim parkiralištem će se konačno smanjiti gužve i otežan promet pri samom ulasku u bolnicu jer ljudi u nuždi parkiraju gdje ima mjesta, čak i na prilaznoj cesti. Koštat će ipak puno više od planiranog. Na prvom natječaju procijenjena vrijednost radova je bila 1,12 milijuna bez PDV-a. Natječaj je ponovljen jer su svi ponuđači tražili višestruko veći iznos. Na drugom natječaju pobjedu je odnijela ponuda Niskogradnje Jurčak u iznosu oko 2,3 milijuna kuna (s PDV-om). Mala ušteda je ipak napravljena.





- Prvi put smo išli s time i nismo tražili nikakvo povećanje od Ministarstva zdravlja iako se po troškovniku vidjelo da je realna cijena daleko veća. Međutim u Ministarstvu su odredili da se prvo proba ići s nižom cijenom. Javilo se šest ponuđača. Najjeftiniji je bio 50-ak tisuća kuna skuplji nego u ovom drugom natječaju. Ako nitko ne nudi milijun i sto tisuća onda je to jasno da to nije realna cijena. Od Ministarstva smo dobili pismenu suglasnost na novi iznos. 700 tisuća kuna će biti osigurano iz decentraliziranih sredstava, a razliku daje Ministarstvo - pojasnio je Glavić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI