Otvorenje bazena idućeg četvrtka, cijene iste kao lani

Uređenje bazena za novu sezonu
(FOTO: Aleksandar Grlić)

04.06.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 15633

Sezona kupanja na požeškim bazenima trebala bi početi već idućeg tjedna. Radove na uređenju bazena danas su obišli požeški gradonačelnik Vedran Neferović i Anto Bekić, direktor Komunalca. Vrijednost pripremnih radova je oko 50 tisuća kuna.

U Komunalcu ističu da će biti spremni za veći broj kupača zbog zatvorenih veličkih bazena. Cijena ulaznica ostaje ista, pet kuna za djecu i deset za odrasle.




- Trenutačno se bojaju školjke velikog i malog bazena i servisira oprema za dezinfekciju vode. Budući da zahvaćamo vodu iz Veličanke imamo sustav filtriranja i dezinfekcije. Uređuje se i okoliš. Očekujemo da će radovi biti gotovi do kraja tjedna te bi do srijede trebali napuniti bazen. Slijedi uzimanje uzorka vode od strane Zavoda za javno zdravstvo i ako je sve u redu vjerojatno ćemo u četvrtak otvoriti bazene za kupanje - izjavio je Anto Bekić, direktor Komunalca.




Za iduću godinu u planu je moderniji, protočni bazen koji se neće prazniti.

- U idućih 10-ak dana idem u posjet tvornici koja radi otvoreni bazen u Vukovaru. Zatražili smo ponudu da vidimo koliko košta da se bazen olimpijskih proporcija s filterima, pročistačima vode i kontinuiranim punjenjem bez pražnjenja tijekom sezone napravi u Požegi. Otvoreni bazen bi mogao imati dužu sezonu, ali samo uz sustav koji bi vodu držao unutra. Čistoća i grijanje bi se mogli riješiti prirodnim putem da se bazen preko noći zaštiti folijama i da se ne gube dani za izmjenu vode kad je vrijeme idealno za kupanje. Mislim da je to nužnost i moramo gledati da iduću godinu dočekamo s novim bazenom. Bitan je i okoliš. Ovih će nam dana potencijalni izvođači dati ponude za parkiralište koje bi trebalo biti asfaltirano do 1. srpnja. Nakon toga bi bila riješena kuglana sa završnim radovima na pročelju - rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI