Lovci će podučavati policajce o pravilima lova

Zdravko Vujnović i Dario Dasović
(FOTO: Lidija Galić)

30.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 4488

Policijska uprava požeško-slavonska uključila se u nacionalni projekt "Siguran lov".  Trajat će do kraja ožujka 2016., a sporazum o suradnji danas su potpisali Dario Dasović, načelnik  PU požeško-slavonske i Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

- Dosad je policija lovce uglavnom educirala o sigurnom načinu rukovanja oružjem i drugim sigurnosnim parametrima u lovu. U sklopu ovog projekta lovci će obučiti policijske službenike o tome što se u lovu događa i što propisi o lovu dozvoljavaju kako bi mogli nadzirati krivolov i način prevoženja oružja - pojasnio je načelnik Dasović.

Dodaje da je od 67 stradavanja u lovu u posljednje tri godine u sedam slučajeva bilo riječ o samoranjavanju dok su u 60 slučajeva, zbog nepažnje i nestručnog rukovanja oružjem, lovci stradali od drugih lovaca.


- Policajci ne mogu poznavati apsolutno sve propise jer postoji specifična lovna dokumentacija koju lovci moraju imati kod sebe. Kod onih koji su se bavili protuzakonitim lovom i krivolovom postojala je uvijek namjera da prevare policajca. U dogovoru sa Savezom tome želimo stati na kraj - rekao je Dasović. Obuku policajaca će obavljati stručnjaci iz Lovačkog saveza.


- U našem lovačkom savezu imamo 1.350 lovaca. Budući da je lov vrlo skup sport povećan je broj krivolovaca. I lovcima i nama u Savezu želja je njihov broj smanjiti. U sklopu projekta tiskana je publikacija “Dokumentacija u lovu” s popisom najvažnijih dokumenata koje lovac mora imati kod sebe tijekom lova - rekao je Zdravko Vujnović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI