Spašavali krave zarobljene u štali, voda prodire do kuća (foto)

Mještani su spašavali krave iz poplavljene štale
(FOTO: Lidija Galić)

15.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 21463

Dramatična nas je situacija dočekala danas poslijepodne u Pavlovcima pored Brestovca. U dvorištu Josipa Pančića desetak je ljudi spašavalo krave koje su ostale zarobljene u štali u više od metar dubokoj vodi. Orljava se izlila duž cijelog sela, a u kratkom je vremenu došla i do samih kuća.






- Plavilo mi je i prije desetak dana, ali ovako što ne pamtim od 80-ih godina. U štali su još četiri krave i troje telića. Dođite s nama vidjeti kako to izgleda – pozvao nas je Josip.


Do 50-ak metara udaljene štale traktor se jedva probijao, voda je ulazila u kabinu, a susjedi i rođaci koji su došli pomoći ulazili su u duboku i mutnu Orljavu kako bi spasili uplašene životnije čije je mukanje odzvanjalo u ionako mučnoj atmosferi u selu.





Pod vodom su ostali poljoprivredni strojevi, mljekovod i laktofriz za koje je nedavno Josip dao četiri tisuće eura. Propast će i gnojiva za oko 30 tisuća kuna.

I kad su i posljednju od 30 krava prevezli u štalu kod rođaka, voda je i tamo probila.



- Idemo sad kod mene spašavati što se može. U štali je sad ukupno 150 krava, a voda nadire sa svih strana - u prolazu nam je rekao Josipov bratić Vjeko. Tamo se već okupilo tridesetak mještana i vatrogasaca iz DVD-a Zakorenje. Kako bi obranili kuću i imanje od vode koja je iz trenutka u trenutak sve dublja i nosi sa sobom velike komade drveća, grana i krša postavili su zečje nasipe.

Vodeni se val, dodaju, očekuje tek noćas. Hoće li uspjeti spasiti stoku i svoje domove, ne znaju. Za sada je jedino sigurno da, zbog prirode koja neumoljivo pokazuje svu svoju moć, mještani Pavlovaca ovu noć sigurno neće spavati.

















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI