Požega će opet biti domaćin srednjoškolcima iz cijelog svijeta

Sebastijan Dumančić
(FOTO: Aleksandar Grlić)

13.03.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7186

14. Ljetna škola znanosti, koja će se po drugi put održati u Požegi u organizaciji Društva za edukaciju van okvira, najavljena je na konferenciji za medije u gradskoj vijećnici. Požega će ove godine ponovno ugostiti mlade znanstvenike iz cijelog svijeta od 12. srpnja od 2. kolovoza, a Požežani će moći poslušati i predavanja velikih svjetskih znanstvenika poput Ivana Đikića.

- To je još jedna dobra stvar za grad jer mladi ljudi koji se jave sa sobom donose i nove aktivnosti u Požegu. Ovo je i prilika našim mladima u Požegi da se upoznaju s procedurama na području znanosti. Pozivamo one koji su sudjelovali na sličnim projektima da se jave. I ovu godinu smo planirali kao grad podržati sve što će vam biti prezentirano - izjavio je gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

- Srednjoškolski program podijeljen je na dva kampa, jedan za učenike prvih i drugi razreda, a drugi za starije. Društvo za edukaciju van okvira je skup organizatora projekta. Škola postoji već 14 godina, prošle godine smo proširili Školu i prenijeli je na novu lokaciju. Cilj je dati priliku zainteresiranima da steknu novo iskustvo iz znanosti. Osim rada na projektima slušat će svjetske znanstvenike kao što su Ivan Đikić i Bojan Žagrović koji je jedan od 50 najperspektivnijih mladih biologa. Tu je i Vanesa Smolčić, čiji je projekt nedavno dobio veliku donaciju EU - najavljuje jedan od organizatora Sebastijan Dumančić.


Dosad je sudjelovalo oko 200 sudionika i oko 140 mentora. Ljetna škola na kojoj je službeni jezik engleski sve je priznatija. Prijave počinju 15. ožujka. Ove godine će učenici moći sudjelovati na znanstvenim projektima "Pronalaženje stanica raka", "Mjerenje Starosti Meteorita", "Elektronički šokovi i kockanje" i "Može li robot zaobilaziti prepreke".


- Škola je prošle godine preseljena u Požegu, a prije se održavala u Višnjanu. Lani smo imali najveći broj polaznika. Sve što je potrebno je posjetiti našu stranicu, ispuniti prijavnicu i napisati motivacijsko pismo. Dovoljna je jedna preporuka profesora. Svi srednjoškolci se mogu prijaviti i nikakvo predznanje nije potrebno osim malo dobre volje. Imat ćemo i razgovore preko Skypea sa svima, nekad je teško iščitati sve iz motivacijskog pisma - dodaje Dumančić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI